Недостиг на болнични легла за лечение на COVID-19 в цялата

...
Недостиг на болнични легла за лечение на COVID-19 в цялата
Коментари Харесай

Недостиг на болнични легла за лечение на COVID-19 в цялата страна

Недостиг на болнични кревати за лекуване на COVID-19 в цялата страна, поради възходящите случаи на ковид.

Към всяка една столична болница ще има самостоятелен метод, тъй че да се резервира салдото сред усложнени пациенти с Коронавирус, такива с Коронавирус и пациенти с други болести. Това заяви през днешния ден шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев. В проекта за банкет се включват и частните лечебни заведения, добави той.



Варна е в алената зона по брой на пациенти, инфектирани с COVID-19. Само през последното денонощие новозаразените в региона са 343-ма. Заради усложнената конюнктура някои от пациентите от Шумен и Добрич търсят здравна помощ в лечебните заведения във Варна. 110 са свободните места към днешна дата и нито едно свободно интензивно легло. В Добрич от три седмици няма свободни интензивни кревати, които са единствено 6.

362 са новите случаи единствено за денонощие в Пловдив и района. Най-тежка е обстановката в Карлово и Сопот - пациенти от там се пренасочват към Пловдив. В Сопот от през днешния ден са затворени детските градини и ясли. В регионалния град свършиха местата в някои интензивни отделения. 70% от всички настанени в интензивни браншове са интубирани. Леглата в Коронавирус отделението в Карлово бяха увеличени от 35 на 47, само че те към този момент са заети. В болница " Пловдив " 75% от леглата са заети, само че интензивният Коронавирус бранш е цялостен. В " Свети Георги " към момента свободни места има и са в развой на откриване на още 35 до края на месеца.

37 са леглата за пациенти с ковид в лечебните заведения в Хасковска област, от тях 241 са заети. 26 от общо 30 кревати за интензивно лекуване са заети. Запълнен е потенциалът на МБАЛ-Свиленград, където всички 50, от които 30 интензивни кревати, са заети от пациенти.

Свършват леглата за пациенти с ковид в лечебните заведения в Благоевградска област. Най-тежко е ситуацията в лечебното заведение в Гоце Делчев, където свободни места няма. Няма и опция за откриване на нови кревати. В болница " Югозападна " в Сандански и Петрич има разкрити 85 кревати за пациенти с ковид, които също съвсем непрестанно са заети. В Разлог 50% от леглата в локалната болница са за заболели с ковид. Там има към 10 свободни места, от общо 60. По-спокойна е ситуацията в регионалния център Благоевград. В държавната болница има настанени 90 пациенти с ковид, като от лечебното заведение споделиха, че могат да разкрият още най-малко 100 кревати.

150 е общият брой на леглата в трите Коронавирус отделения в лечебните заведения в област Кюстендил. От тях, все още 137 са заети. Само 13 са свободните кревати в трите Коронавирус отделения.

Нови 77 болнични кревати за лекуване на COVID-19 са разкрити в област Сливен. Така те се покачват от 225 на 302.

Реорганизация на Коронавирус леглата в двете ямболски лечебни заведения е залегнала в нова заповед на РЗИ-Ямбол. Документът следва да бъде оповестен до края на деня. В регионалната болница леглата са 81 в четири Коронавирус отделения и 7 в реанимация, които към този момент са запълнени.

В частната болница се усилва броят на леглата на 44. По данни на РЗИ-Ямбол заетостта на избраните кревати за пациенти с коронавирусна зараза е съвсем 90%.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР