Недостатъчно внимание, изневяра, предателство – ето ги най-често срещаните причини

...
Недостатъчно внимание, изневяра, предателство – ето ги най-често срещаните причини
Коментари Харесай

10 неочаквани признака, че бракът може да се разпадне

Недостатъчно внимание, невярност, изменничество – ето ги най-често срещаните аргументи за бракоразвод. Какво обаче да се прави, в случай че всичко в фамилията е видимо безпрепятствено, а връзките бавно лека се утежняват и престават да носят задоволство, написа Елена Болшакова в elle.ru и изброява 10 признака, които алармират, че бракът е в риск.

Разбира се, не е казано, че всеки от следните признаци безусловно води до раздор, само че не е неприятно човек да ги има поради.

1. Сключили сте брак още като студенти, или откакто сте навършили 32

Безусловно, първата обич, която прераства в пълноценно семейство, е нещо прелестно. Но, по мнението на психолозите, възможностите ранните бракове да се разпаднат, е по-голям.

Това е по този начин, тъй като сега на встъпването в формален брак връзките в двойката към момента не са дооформени. В идващите няколко години техните характери се променят и не всеки път са в положение да схванат колегата.

Обратната страна на медала – брак, подписан след 32-ата година, когато човек към този момент е построил привички и е привикнал да посвещава времето си на своите стремежи и удоволствия, не е подготвен да се преценява и напасва с колегата. Това може да провокира спорове на битова почва, последвани от разлъка.

2. В фамилията има две дъщери

Родители, които имат две девойки, се разграничават доста от тези, възпитаващи синове. Психолози изясняват тази статистика по този начин: бащите са по-въвлечени във възпитанието на момчета, което значи, че се разсейват от кавги с жена си.

3. Вашите родители са разведени

Процентът разводи при деца, отраснали в ненапълно семейство, по данните на психолози съставлява 40 на 100. Хора, които не са имали положителен образец в ранната си възраст, мъчно си показват по какъв начин се градят хармонични връзки сред мъж и жена. И противоположното - тези, които са били очевидци на обич и съгласие като дребни, се развеждат по-рядко.

4. Финансови проблеми

Те не способстват по никакъв начин за здрави връзки, само че това го знаят всички. Особено, когато фамилията дълго не може да се отърси от отговорности.

Ситуацията се изостря, когато един от сътрудниците във връзката е подготвен да похарчи и остатъците от фамилния бюджет за нещо дребно и скъпо, без което може да се живее. В сходни случаи разводът е вероятен в 45% от случаите.

5. Единият постоянно липсва на фамилните фотоси

По фамилните фотографии елементарно може да се разбере до каква степен е щастлива двойката. Достатъчно е да се види по какъв начин и какъв брой постоянно се усмихвате на фотосите. Ако на множеството фрагменти сте смутени или сътрудникът ви наподобява трагичен, това е първият симптом, че при вас нещата не вървят.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР