Недостатъчната консумация на вода е една от основните пречки при

...
Недостатъчната консумация на вода е една от основните пречки при
Коментари Харесай

Пиенето на вода помага за отслабването

Недостатъчната консумация на вода е една от главните спънки при отслабването. Здравето ни зависи от количеството изпита от нас вода. Ако организмът ви изгуби двадесет % вода от тежестта си, е вероятен летален излаз.

Кръвта ни се състои от 92 % вода, а мозъкът – от 75 % вода. Водата е главен участник на всички витални процеси, които се случват в тялото ви.

Водата извършва ролята на терморегулатор и разтворител на потребни субстанции. Водата освен доставя на клетките хранителни субстанции, само че също по този начин и О2.

Освен това водата спомага за изхвърлянето на шлаки и отрови от организма. Ако не пиете задоволително вода, за това ще ви осведомят пристъпите на запек, както и тъмният цвят на урината.

 Пиенето на вода оказва помощ за отслабването

При дефицит на вода в организма всички нездравословни субстанции стартират да се просмукват в кръвта. При липса на задоволително вода храната не може да се преработи в сила.

През лятото обезводняването на организма може да се отрази доста зле на тялото ви, изключително в случай че сте на диета. Трябва всеки ден да пиете по литър и половина или два литра вода. Става въпрос за чиста вода, а не за газирани питиета и подсладени сокове.

Сладките газирани питиета освен че не доставят задоволително вода на тялото ни, само че и го дехидратират. Липсата на задоволително вода в организма води до затлъстяване.

Тялото натрупва това, което му липсва. И тогава водата се отсрочва във тип на мастни кафези. Така организмът се презапасява с вода при положение на идващ интервал на липса на течности.

Недостигът на вода в организма провокира стрес, непосредствен до напрежението от апетит. Така, като усеща липса на вода, тялото желае храна. Затова, даже да сме на диета, в случай че не пием задоволително вода, не можем да се удържим да не хапнем нещо вкусно.

Когато тялото получава нужната доза вода, нуждата от натрупвания за ресурс отпада и мазнините се разграждат, като се трансформират от мастни кафези още веднъж във вода.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР