Недостатъчна подготовка на пилотите за управление в ръчен режим при

...
Недостатъчна подготовка на пилотите за управление в ръчен режим при
Коментари Харесай

Недостатъчна подготовка на пилотите за управление в ръчен режим може да е причина за катастрофата на Шереметиево

Недостатъчна подготовка на водачите за ръководство в ръчен режим при кацане е една от вероятните аргументи за злополуката на 5 май на съветския аероплан " Сухой Суперджет-100 " на московското летище " Шереметиево ", заяви източник на ТАСС, осведомен с следствието, представен от Българска телеграфна агенция.
 Трима от ранените в авариралия аероплан в Москва са в тежко положение  Пилотът на авариралия аероплан на Аерофлот: Загубихме радиовръзка поради гръмотевица
При злополуката починаха 41 души, а 10 бяха ранени. 

Според него машината е минала в режим на ръчно ръководство ( " Direct Mode " ), откакто е била ударена от гръмотевица. Вероятно поради късо съединяване, провокирано от това, са излезли от строя автоматизираните системи за ръководство, сподели той. 

Самолетът на " Аерофлот " излетя на 5 май от " Шереметиево ", изпълнявайки полет за Мурманск, само че към 30 минути по-късно се върна на летището и при спешното приземяване се възпламени.

На борда имаше 73 пасажери и петчленен екипаж.

Все още не е оповестена публична версия за аргументите за злополуката и следователите преглеждат разнообразни версии. Сред тях са още техническа нередовност и неподходящи атмосферни условия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР