Недоспиването причинява над $400 милиарда икономически щети годишно в Съединените

...
Недоспиването причинява над $400 милиарда икономически щети годишно в Съединените
Коментари Харесай

Недоспиването причинява над $400 милиарда щети на най-голямата икономика в света

Недоспиването предизвиква над $400 милиарда стопански вреди годишно в Съединените американски щати и 1,23 милиона изгубени работни дни всяка година, демонстрира отчет, представен от The New York Times.

Въздействието на хроничното недоспиване в Съединени американски щати е надалеч по-голямо от това в която и да е била друга индустриализирана страна. На втора позиция е Япония, която губи по $138 милиарда, което обаче съставлява надалеч по-голяма част от стопанската система ѝ, споделят откривателите в RAND Corporation.

Броят на хората, които спят по-малко от целесъобразните часове, се усилва в развития свят. Между 20 и 30 % от чиновниците се оплакват от неналичието на сън ежедневно.

" Недоспиването прекомерно елементарно се приема през днешния ден като част от естествения темп ", споделя доктор Дейвид Хилман, професор в Университета на западна Австралия, който изследва казуса.

По-малко измерими са проблемите, които недоспиването основава за сигурността на служащите. Изследователи са свързали даже и произшествия като този със совалката Challenger с човешки неточности, породени от неналичието на сън.

" Това е голям проблем, който основава още по-огромни вреди ", декларира доктор Хилман.

По думите му, работодателите би трябвало да признаят казуса и да го възприемат като опасност за продуктивността на компанията. Добре отпочиналите чиновници са по-ефективни, и по-здрави.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР