Недоспиването, натрупано през седмицата, не може да се компенсира през

...
Недоспиването, натрупано през седмицата, не може да се компенсира през
Коментари Харесай

Недоспиването не може да се компенсира през уикенда

Недоспиването, насъбрано през седмицата, не може да се компенсира през уикенда или в другите почивни дни, оповестиха съветски специалисти, представени от РИА Новости и БГНЕС.
„ За да се избегне дефицита на сън, е значимо хората да съблюдават общоприетия си график на лягане и ставане през уикенда, тъй като и дребни съмнения в него ще нарушат съня през седмицата”, споделя Роман Бузунов, президент на Руското сдружение на сомнолозите и лекар на медицинските науки.
„ Оказва се, че в случай че желаеме да излезем на разходка в събота вечер и си легнем в среднощ, то на идващия ден ще станем късно и в неделя вечер няма да ни се спи, затова отново ще си легнем късно. Така в понеделник се разсънваме за работа недоспали, а това се отразява пагубно на тялото ", изясни Бузунов. Според него терминът „ неделно бодърствуване " си е чиста действителност.
По думите на Бузунов при късно ставане през уикенда графикът на човек се измества с най-малко шест часа.
Лекарят поучава през уикендите да не спим до късно, с цел да компенсираме недоспиването през седмицата или в случай че се спи малко повече, то да не е над два часа. Така тялото ще си почине и няма да има потребност да се възвръща в допълнение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР