Недоспиването може да бъде по-вредно, отколкото си мислите. Новаторски обзор

...
Недоспиването може да бъде по-вредно, отколкото си мислите. Новаторски обзор
Коментари Харесай

Недостигът на сън - безмълвният убиец на радостта и щастието

Недоспиването може да бъде по-вредно, в сравнение с си мислите. Новаторски преглед на проучвания на учени от Държавния университет в щата Монтана, Съединени американски щати, разкрива тъмната страна на незадоволителния сън.

Използвайки данни от 50 години, с присъединяване на 5175 души, експертите разкриха тревожна истина: даже краткосрочната загуба на сън може да бъде разрушителна за вашето прочувствено положение.

Резултатите от изследването, оповестени в списание Psychological Bulletin, демонстрират устойчива връзка сред дефицита на сън и внезапното понижаване на равнищата на позитивните страсти.

Водещият създател на проучването Кара Палмър предизвестява, че лягането час-два по-късно от нормално или загубата на няколко часа сън може да провокира нараснала тревога и понижаване на общото равнище на благополучие.

Доколкото повече от 30 % от възрастните и 90 % от младежите не получават задоволително сън, последствията за обществото са колосални.

Проучването акцентира незабавната нужда от това, работещите в другите промишлености, изключително тези, които са подложени на неналичието на сън, като да вземем за пример медицински експерти от...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР