Недопустимо искане, защото ВСС е с изтекъл мандат. Това се

...
Недопустимо искане, защото ВСС е с изтекъл мандат. Това се
Коментари Харесай

Гешев с второ становище по искането за неговото отстраняване

" Недопустимо искане, тъй като Висш съдебен съвет е с изминал мандат ". Това се споделя в мнение на основния прокурор Иван Гешев по отношение на повторното искане за предварителното му премахване.

Обвинител №1 упорства да бъде спряно производството до изговаряне на Конституционния съд по настояването му за пояснение - изминал ли е мандата на Висш съдебен съвет? Искането е неприемливо, защото върху Йордан Стоев и Георги Кузманов, са налице доказателства, че върху тях е упражнено непозволено влияние “, се споделя в мнението на Гешев.

Главният прокурор упорства също за отказ на четиримата членове на Прокурорска гилдия на Висш съдебен съвет, които са се подписали под настояването.

" Дори и да бъде признато за възможно настояването на четиримата кадровици, основният прокурор счита същото за безпричинно заради неналичието на осъществени непозволени дейности, както и неналичието на нарушение на Кодекса за етично държание на магистратите.

По отношение използването на израза " политически отпадък " - Иван Гешев акцентира, че фразата се е трансформирала в нарицателно, постоянно употребявано от жители, и даже от публицисти, освен в народен, а и в международен мащаб. Той не смята също, че използването на израза " политически отпадък " не може да се бъде тълкувана като уронване престижа на правосъдната власт “, се показва още второто мнение на Гешев, представено от " Фокус ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР