„Недопустимо е, в резултат на забележка, да се бият хора.

...
„Недопустимо е, в резултат на забележка, да се бият хора.
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев посети Пловдив във връзка с операции срещу престъпността

„ Недопустимо е, вследствие на забележка, да се бият хора. Недопустимо е хора, които настояват, че са почитатели на спорта и почитат футбола, да си устройват, покрай Пловдив, всеобщи сбивания и това да се снима и да е мотив за горделивост “, съобщи основният прокурор Иван Гешев откакто посети прокуратурата в Пловдив.

„ Това са неща, които прокуратурата, взаимно с Министерство на вътрешните работи, считаме за неприемливи, по тази причина сме тук. Тези неща не би трябвало да се случват. Ако страната не може да се оправи с битовата престъпност и хулиганските дейности, това значи, че би трябвало да я закрием и да си търсим други представители на правосъдната и правоохранителната общественост.

Недопустимо е по този метод, необмислено да се нарушава публичния ред и причинителите да имат възприятието, че няма да има последици. Аз съм тук да ви кажа, че без значение дали става въпрос за роми, за лица с турски или арменски етнически генезис, всички са български жители и с изключение на права, имат и отговорности към обществото.

В сегмента, който касае прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, ние имаме твърдото желание да създадем всичко допустимо, без значение за кой става въпрос, за милионер или за обществено слаб, без значение от етническия или различен генезис на причинителите, да използван вярно и еднообразно закона по отношение на всички извършители и причинители на закононарушение “, сподели още Иван Гешев.

Главният прокурор и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов посетиха Пловдив след три случая на жестоко нарушение на публичния ред и посягане против личността.

На 11 юни в социална баня в с. Песнопой, 21-годишен юноша нанася удари на 53-годишен гражданин на Пловдив. В разследване на побоя мъжът, който е някогашен следовател, губи дясното си око. Пострадалият е настанен за лекуване в болница. Във вторник, 16.06.2020 година, по искане на прокуратурата Районен съд – Пловдив наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на обвинения С. И.

На 12 юни в районна на Пловдивския панаир след зародил спор сред група малолетни лица и поданици на Арман махала се стига до всеобщ пердах, в който се включва даже и бременна в 6-тия месец жена. Районна прокуратура – Пловдив е привлякла като обвинени четирима малолетни за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди, а на други девет лица съдът е наложил санкции по УБДХ.

На 24 май на поляна до с. Рогош почитатели на два пловдивски футболни тима вземат участие в авансово уречен всеобщ пердах, който е сниман с мобилни телефони, а видео записи от него са публикувани в обществените мрежи. По случая РП-Пловдив е образувала досъдебно произвеждане за безчинство.

В отговор на журналистически въпрос, основният прокурор Иван Гешев заяви, че Софийска градска прокуратура (СГП) е почнала инспекция на публикувания в медиите запис, за който се твърди, че е с премиера Бойко Борисов.

СГП се е самосезирала и ще извърши инспекция дали става въпрос за нелегално потребление на СРС или за манипулиран запис.

„ Какви дейности ще се правят и в какъв размер, зависи от преценката на наблюдаващия прокурор. Моето персонално мнение е, че превърнахме записването с телефони в народен спорт и това, което вършим, в последните 20 години, е да генерираме извънредно доста кавги и даваме един неприятен сигнал, освен към нашите европейски сътрудници, само че и към българските жители. Превърнахме записването на персонални диалози и срещи, не в юридически проблеми, а в политическа битка “, изясни още основният прокурор.

По време на визитата си в Пловдив основният прокурор поздрави магистратите и чиновниците на Апелативната, Окръжната и Районната прокуратура и се срещна с изискванията им на работа.

Иван Гешев и Ивайло Иванов посетиха и пловдивското село Златитрап, където разговаряха с локални поданици.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР