Недопустимо е прокурор да намери в служебния си кабинет плик,

...
Недопустимо е прокурор да намери в служебния си кабинет плик,
Коментари Харесай

Милева: Недопустимо е прокурор да намери в кабинета си плик с патрон и изрезки с послания

" Недопустимо е прокурор да откри в служебния си кабинет плик, адресиран персонално до него, съдържащ патрон и отрязъци с послания “, това сподели на брифинг представителят на прокуратурата Сийка Милева.

По думите ѝ става въпрос за магистрат, който повече от година е с сложена защита заради неговата застрашеност от месеци.

По-рано от Софийската районна прокуратура осведомиха, че е формирано досъдебно произвеждане по постъпил сигнал за редовно следене и закана за физическо премахване.

На 6 април в София в служебния кабинет на прокурора в долап, съдържащ писалищен и други работни материали, е открито съществуването на книжен плик, адресиран персонално до прокурора, без посочен адресант. В плика са открити един патрон, диаметър 9х19 мм, както и няколко хартиени бележки, представляващи отрязъци на обособени думи, измежду които „ кръв “ и „ осведомен “.

„ Всеки може самичък да си направи извода опасност ли е това и каква е задачата. Дали е инцидентно, че в плика има и текст с името на столична болница, която нашият сътрудник неведнъж е посещавал през последните месеци. Има и записка с непозната страна “, посочи Милева.

По думите ѝ задачата е магистратите да се опасяват да извършват своите служебни отговорности.

„ Как страната ще подсигурява, че на следващия ден това няма да се случи с други наши сътрудници и че отношението към заплашвания магистрат ще спре дотук? Какво би трябвало да се случи още, с цел да работим всички ние за обществото, а не да се тормозим от медийни офанзиви, закани и репресии? “, попита Сийка Милева.

„ Доживяхме наши сътрудници да правят огледи в служебните ни кабинети и да разпитват потърпевши сътрудници, чийто живот е подложен под опасност “, добави тя.

За заканите против прокурора СРП ще осведоми Европейската комисия, Европейския парламент, посолствата на страните членки на Европейски Съюз, Съединени американски щати, Англия, както и Консултативния съвет на европейските прокурори.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР