Недопустимо е медиците да стават заложници на собственото си призвание.

...
Недопустимо е медиците да стават заложници на собственото си призвание.
Коментари Харесай

Лекарският съюз пита къде е човечността спрямо медиците

Недопустимо е медиците да стават заложници на личното си предопределение. Това обявиха от Българския лекарски съюз във връзка следващите случаи на експанзия към лекари.

От организацията показват своята поддръжка към доктор Сибила Маринова и всички медици от МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов " във Велико Търново, както и към Наталия Армянова - фелдшер в Спешна помощ - Горна Оряховица, написа нюз.бг.

От БЛС осъждат всяка форма на физическа и вербална експанзия над медицински лица. Според тях случилото се с фелдшер Армянова и с доктор Маринова и нейния екип е следващата демонстрация на недопустимо отношение към представители на лекарското съсловие.

От съсловната организация обявиха, че не е редно до момента в който се борят да спасят следващия човешки живот, самите лекари да бъдат принуждавани да пазят своя личен.

По тази причина те упорстват да се сътвори работещ механизъм, който да отбрани лекарите на работното им място, с цел да може умерено да извършват отговорностите си.

Необходими са цялостни дейности към предварителна защита на експанзията в лечебните заведения, тъй като там не е мястото за разпра и принуждение, безапелационни са от БЛС и показват, че са подготвени да подхващат всички вероятни дейности в тази посока.

Всеки от нас би трябвало да осъзнае жертвогoтовността на представителите на здравното съсловие и да почита ежедневните грижи, които те поставят за пациентите, трудейки се неуморно и изпълнявайки отговорностите си професионално, даже и в сложните условия на работа, в които са сложени, показват в своята позиция те.

Припомняме, на 21 януари 35-годишна жена атакува здравната сестра от Горна Оряховица. По тази причина ден по-късно медиците от Спешната помощ в града заплашиха с групова оставка.

На 22 януари пък двама мъже и една жена нападнаха медицински екип в Отделението по хемодиализа на МОБАЛ " Д-р Стефан Черкезов ".

Заради следващите случаи на проявена експанзия по отношение на медицински чиновници през днешния ден министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев сезира основния прокурор и настоя следствията да бъдат извършени по реда на бързото произвеждане.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР