Недопустимо е лицата, които трябва да се охраняват, да си

...
Недопустимо е лицата, които трябва да се охраняват, да си
Коментари Харесай

Ген. Румен Миланов: НСО не е търговско дружество

" Недопустимо е лицата, които би трябвало да се охраняват, да си заплащат. НСО не е комерсиално сдружение ". Така ген. Румен Миланов, който е някогашен началник на НСБОП и на БОРКОР, разяснява в предаването „ Тази заран “ на бтв предложението на Движение за права и свободи да се охраняват избрани лица, само че в случай че те си заплащат. „ Трябва да се запитаме кой аршин е по-голям – размерът на активност (броят на хората, които охраняваме) или парите. Държавата споделя, че желае да се охраняват избрани хора, това коства еди какъв брой си. Ако не желаят да понижат лицата, които би трябвало да се охраняват, би трябвало да се усилят средствата от бюджета. НСО не е комерсиално сдружение. Пазарлъци не би трябвало да се позволяват “, безапелационен беше той в студиото.

По мотив вчерашния случай в ДАНС, когато извикан за разпит 55-годишен мъж се самоуби в постройката, ген. Миланов изрази мнение, че е подценена системата за сигурност. Според него контролът върху притежаването на оръжие би трябвало да се извършва по-рано в тази институция, както би трябвало да се смени и цялата система. „ Отива на разпит въоръжен, не отива инцидентно – имал е предварителна настройка за тази среща. Вероятно желае да даде знак “, разяснява ген. Румен Миланов.

Според източници на бтв самоубилият се мъж е член на управителния съвет на Българския народен съюз и е бил привикан в ДАНС поради инспекция за активността на организацията и " Луковмарш ". 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР