Недопустимо е един президент да говори по този начин. Не

...
Недопустимо е един президент да говори по този начин. Не
Коментари Харесай

Цветанов: Президентът обижда персонално, значи няма аргументи за дебат

Недопустимо е един президент да приказва по този метод. Не очаквайте от мен да приказвам по същия метод. Това сподели зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов пред Нова телевизия във връзка думи на Румен Радев.

„ Оставих с неуважение всичко това, което беше изречено по мой адрес. Един президент да наскърбява персонално един политик, това значи, че няма задоволително смислени причини за дебата, който желаеме да проведем в българския парламент по отношение на метода за избор на превъоръжаване на Българската войска и по-специално за българската авиация “, разяснява Цветанов.

Попитан дали репликата за жилищата го е обидила, Цветанов отговори негативно. „ Аз съм един от дребното политици, които минаха през доста сложен интервал, когато бях подложен на всевъзможни инспекции. Знаех, че би трябвало да понеса това нещо. Понесох го с достолепие. Не влязох в това да не преставам да приказвам по метод, по който през днешния ден президентът приказва пред българската нация. Смятам, че един президент би трябвало да бъде обединител на нацията. Смятам, че по Конституция един президент би трябвало да знае неговите функционалности и пълномощия и не е обикновено един президент да наскърбява българския парламент, че би могъл да се трансформира в арбитражен съд “, добави Цветанов.

По думите му България е парламентарна република и има своята процедура, която ще продължава и за в бъдеще. Според него от тази позиция би трябвало да се съблюдава единствено Конституцията.

„ Силата на демокрацията е разделянето на управляващите. Силата на демокрацията е да можеш да чуваш другите отзиви. Силата на демокрацията е, когато Народното събрание се възползва от парламентарната процедура и може да сътвори една анкетна комисия, с цел да може да подсигуряваме, че идното харчене на 1,5 милиарда лева пари на българския поданик ще бъдат изхарчени транспарантно, ще има нужния спор и Народното събрание ще вземе нужното вярно решение. Ако приемем, че имаме трима състезатели в едно мероприятие, не смятате ли, че това е по-добре, тъй като страната ни ще може да избере най-хубавите условия “, сподели още Цветан Цветанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР