Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на

...
Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на
Коментари Харесай

Петков за блокираните български моряци: Най-безопасно е да останат, където са

Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в неволя. От седмици българското държавно управление е в непрестанен контакт с двата кораба в Украйна и техните екипажи. Това написа министър председателят Кирил Петков на страницата си във Facebook. По думите му екипажите имат храна и сега за тях е най-безопасно да останат, където са.

„ Пристанищата са минирани. Лично разговарях с капитана на кораба в Черноморск. Ако съветската страна даде наследник кулоар, този транспортен съд може евентуално да бъде изведен с украински конвой. Съществува обаче действителна заплаха да бъде изумен от морска мина. Има и други страни с кораби на това пристанище, които също като нас изчакват, тъй като до момента в който не се обезпечи безрисково излизане, по-добре корабите и техните екипажи да останат на място”, написа министър-председателят.

По думите му корабът в Мариупол е в по-затруднено състояние, тъй като пристанището е на фронтовата линия и за изкарването му е належащо да се обезопасят мините, което към сегашния миг няма по какъв начин да стане.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР