Недопустимо е българското правителство да се поддава на натиска на

...
Недопустимо е българското правителство да се поддава на натиска на
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Държавният контрол върху ''Лукойл'' е важна стъпка към депутинизацията

Недопустимо е българското държавно управление да се поддава на натиска на частна компания, съобщи депутатът от Демократична България

Недопустимо е българското държавно управление да се поддава на натиска на частна компания, която заплашва, че няма да има горива в страната. Една от стъпките за депутинизация, които " Демократична България " предложи още през май, е поемането на действен надзор на страната върху нефтената рафинерия на " Лукойл Нефотхим " в Бургас.

Това съобщи депутатът от " Демократична България " (ДБ) Ивайло Мирчев по време на декларация от трибуната на Народното събрание, заяви. Миналата седмица от Демократична България внесоха законопроект, с който оферират да се сътвори позиция " необикновен търговски представител " в " Лукойл Нефтохим " и той да може да работи в рафинерията от името на държавното управление и да " пази държавния интерес ".

Когато е налице заплаха от засягане на националната сигурност или нарушение на ограничаващи ограничения от интернационалните организации, наложителни за България, страната да може да се намесва и да поема оперативното ръководство над съответния търговец, желаят вносителите от Демократична България.

Оперативното ръководство ще се поема за период от шест месеца и ще може да се удължи единствено един път. Заповедта, с която ще се дефинира особения търговски шеф, да предстои на правосъден надзор, оферират още Демократична България.

" Недопустимо е българското държавно управление да се поддава на напън на частна компания, която заплашва, че ще затвори мощностите си, заплашва, че доста хора ще останат без работа и че няма да има горива в страната. Но най-недопустимо е българското държавно управление да се поддава на този напън и да излиза на обща конференция с тази компания ", съобщи през днешния ден Ивайло Мирчев.

" Лукойл " и през днешния ден заплаща и преработва нефт, закупен евтино, а когато зареждаме по бензиностанциите, плащаме все едно купуваме " Брент ". Всъщност плащаме за " Уралс ", който се купува на доста по-евтина цена. Тези пари отиват в бюджета на съветската страна. Разликата и облагата, която " Лукойл " генерира месечно, е 250 млн. лева От 2007 година " Лукойл " не извършва в цялостен размер и не е попълвал хазната с нужните налози за работата, осъществявана в България ”, аргументира се Мирчев.

Той уточни, че същата процедура има в Италия и Германия. В Германия след началото на войната в Украйна газовите складове на " Газпром " бяха поети от действен надзор в страната, а в Италия същото се случи с рафинерията на " Лукойл " на остров Сицилия.

Ивайло Мирчев прикани всички политически обединения да поддържат Демократична България в напъните им, тъй като тяхното законодателно предложение като се изключи че пази националния интерес, прокарва пътя към Шенген.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР