Недопушена пура от британския премиер Уинстън Чърчил в последния му

...
Недопушена пура от британския премиер Уинстън Чърчил в последния му
Коментари Харесай

Най-странните неща, продавани на търг

Недопушена пура от английския министър председател Уинстън Чърчил в последния му работен ден на " Даунинг стрийт " 10 в качеството му на началник на държавното управление, беше продадена на търг за 620 $, оповестиха международните организации.

Угарката е малко по-дълга от пет сантиметра. Тя била прибрана от пепелника на премиера от държавния чиновник Джордж Таунсенд, откакто на 6 април 1955 година Чърчил за повторно напуснал премиерския пост.

Лотът на търга в град Ашфорд беше с предварителна оценка 338 $. Името на купувача не стана известно.

Оказва се, че най-често мистериозни богаташи заплащат хиляди долари за кичури коса, облекла и най-различни странни предмети на известни персони, в това число тоалетните им.

Протезите на Уинстън Чърчил

Фалшивите зъби, носени от английския министър председател, са продадени за 23 700 $. Зъбите били доста значими за Чърчил - той постоянно се страхувал да не ги загуби и си носел по едни аварийни. Сумата от 23 700 $ надхвърлила няколко пъти упованията.

Преди време се предложи тоалетната на Джон Ленън. Легендарният музикант дал порцелановото гърне на собствен другар и му споделил, че може да го употребява за саксия, защото си купил нова. Гърнето се пазело в дома на приятеля му цели 40 години, до момента в който той умрял.

Кичур коса на Наполеон

Кичурът бил отсечен от косата на императора след гибелта му през 1821 година Той беше продаден на търг в Нова Зеландия за 13 000 $ през юли 2010 година

Дрехи на известни персони

Рекордът тук се държи от рокля, носена от Мерилин Монро по време на фамозното й осъществяване на " Happy Birthday " за президента Кенеди през 1962 година Тя е продадена по време на търг в Christie`s, на който са препоръчани и други такъми на звездата. Началната й цена е 12 000 $, а крайната оферта - 1.267 милиона.

 Най-скъпите рокли в историята (СНИМКИ)
Най-скъпите рокли в историята (СНИМКИ)

През 2005-та Никол Кидман получава 2 милиона $, с цел да облече златиста рокля на Джон Галиано

Купувач е колекционерска къща от Ню Йорк, откъдето декларират, че роклята, съгласно тях, коства към 3 милиона $.

Черната рокля на Givenchy, която носи Одри Хепбърн в " Закуска в Тифани " , е продадена още веднъж на търг за 1 милион $.

Още на кино тематика - Christie`s продава ръцете на героя на Джони Деп от " Едуард Ножиците " за 16 000 $. Къщата е очаквала сума от към 5000 $.

Метеорити

На пръв взор, наподобяват като купчина камъни, които обаче са продадени за 1.4 милиона $. Бивш инженер прекарал 13 години в търсене и събиране на астероиди по света, които в последна сметка съумява да ги пласира за колосалната сума.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР