Недообмислена последна спирка на автобусна линия - така читател на

...
Недообмислена последна спирка на автобусна линия - така читател на
Коментари Харесай

Пловдивчанин с интересни предложения за градския транспорт в града ни

Недообмислена последна спирка на автобусна линия - по този начин четец на Plovdiv24.bg стартира сигнала си до нашатамедия. За какво по-точно става дума? "Здравейте, пиша Ви по една доста наболяла тематика, а и настояща сега! Става въпрос за удължаването на автобусни линии 9 и 113. Удължаването на автобусна линия №9 е извънредно неуместно по разписание, само че не и по маршрут. Хората са споделили, че до момента в който " желязото още е горещо, се кове ", това нещо също може да се поправи! Вместо автобусната линия да върти в "Тракия " А12 и да се връща до последна спирка, просто нейната последна спирка може да стане "Тракия " А12, а Втора автоколона да остане междинна. 
Сега ще Ви обясня какъв е тъкмо казусът. Ако автобусна линия №9 остане с подписания от Общинския съвет маршрут, се губи логиката линията да бъде удължавана. Когато даден човек се качи да кажем от Панаира или някоя спирка на "Брезовско шосе " (каквото е желанието на жителите от "Тракия " А12, а за какво не и на всички останали в "Тракия ", които ще са удовлетворени от това удължение. Който желае да доближи до "Тракия " А12, изцяло безпроблемно ще стигне, през Тунела - "Метро " - "Форума " - "Детски свят " и "Тракия " А12. 
Тук второ мнение няма! Но и поражда сериозният въпрос: " Ами на назад по какъв начин? ". Как да се върне човек от "Тракия " А12 до Панаира или "Брезовско шосе "? Никак! Защо ли? Защото когато се качиш от зона А12, автобусната линия ще се върне през "Детски свят " - Хлебозавода - РУМ Тракия и последна спирка - Втора автоколона. Ако Втората автоколона остане последна спирка, това значи 2 неща: първо аз би трябвало да си заплатя 2 билета, тъй като от А12 до Втора автоколона - посоката и маршрута са: цех "Гагарин " - Втора автоколона, ами откакто стартира маршрутът отначало след Втората автоколона, стартира нов маршрут и посока - т.е. закупуване на втори билет. 
И другият сериозен проблем е, че в случай че искам от А12 към Панаира, на последната спирка (Втора автоколона), би трябвало да изчакам водача и кондуктора да създадат почивката си вписана в разписанието и едвам тогава да продължим по маршрута. С всичко казано до тук не съм споделил, че би трябвало смяна в маршрута, а смяна на последната спирка, с цел да бъде рентабилно! Съгласете се!
Относно автобусна линия 113 има единствено една-единствена недомислица, за какво е належащо да върти на последна спирка на колелото на Гарата, вместо движейки се по бул. "Васил Априлов ", прави десен завой по бул. "Христо Ботев " и да стопира против Гарата. Спирането на колелото е губене на време и неуместно! Както и прекъсването на спирка 205 - Централна гара, без да е належащо да стопира на кръговото.

Благодаря Ви по тази причина, че давате опция на жителите да изкажат своята гражданска позиция и да отстояват своите ползи. Нали публичният превоз би трябвало да е в интерес на жителите, а не в техен ущърб?! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР