Недоносено бебе бе транспортирано в Пловдив с линейката, която бе

...
Недоносено бебе бе транспортирано в Пловдив с линейката, която бе
Коментари Харесай

Спасиха бебенце от Кърджали с помощта на линейка от капачки

Недоносено бебе бе превозено в Пловдив с колата за спешна помощ, която бе закупена от дарите със средства от събрани капачки. За случая пишат от самодейността " Kапачки за бъдеще ".

Преди дни е получен сигнал за детенцето от Кърджали, родено едвам 1200 грама. Малкият воин е със здравословни проблеми, които изискват профилирани медицински грижи.

Налага се транспорт от Кърджали в Пловдив. На сигнала се отзовава неонаталната кола за спешна помощ, закупена с дарения. Оказва се, че в това време положението на бебето се е влошило, като то получило пневмотаракс.

За благополучие медиците се оправят със обстановката, като детето е нормализирано. Следва транспорт с колата за спешна помощ до Пловдив, където продължава лекуването му в Неонатология.

Вижте цялата история, споделена от " Kапачки за бъдеще ":

Преди няколко дни от Пловдив получават сигнал - в Кърджали се е родило недоносено бебенце 1200 грама със здравословни проблеми, което има потребност от профилирана здравна грижа.

Детската кола за спешна помощ на #КапачкиЗаБъдеще потегля незабавно. В нея е и парамедикът Цвятко Луджев - председал на " Клуб за Бъдеще " - Пазарджик.

По пътя получават уведомление, че положението на бебенцето се е влошило. Получило е пневмоторакс. Лекарите се борят да стабилизират детето, а колата за спешна помощ би трябвало да изчака.

Лекарите съумяват, детето е устойчиво. С колата за спешна помощ го взимат и газ, газ към Неонатология трето равнище в Пловдив. Още един сполучлив превоз с детската кола за спешна помощ на #КапачкиЗаБъдеще към Пловдив.

Припомняме, че на 1 ноември 2021 година дарената на Пловдив детска кола за спешна помощ транспорти първия си дребен пациент. Тогава бе избавено недоносено бебенце от Карлово. Линейката е оборудвана със специфична количка, ковьоз и платформа, които разрешават той да бъде разтоварен единствено от един човек, кислородни бутилки и респиратор.

Неонатологията в Пловдив обезпечава грижи за най-тежките случаи на цели пет области. Регионът е с едни от най-високите равнища на раждаемост в България.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР