Недохранване или лошо хранене - все повече бедни страни се

...
Недохранване или лошо хранене - все повече бедни страни се
Коментари Харесай

Двете лица на лошото хранене

Недохранване или неприятно хранене - от ден на ден небогати страни се сблъскват по едно и също време и с едното, и с другото, се споделя в отчет на Световната здравна организация, представен от Франс прес.

Това двойно задължение на недохранването тежи върху над една трета от страните с ниски приходи - 48 от 126 страни, се отбелязва в отчета, който е оповестен в сп. " Лансет ". Констатациите са частично повлияни от различен отчет, оповестен през октомври от УНИЦЕФ и обвързван само с детското здраве.

" Сблъскваме се с нова действителност в храненето. Вече не е подходящо бедните страни да се свързват с недохранване, а богатите - със затлъстяване ", означи един от създателите на отчета Франческо Бранка.

Тази смяна е обвързвана с бърз преход в храненето във въпросните страни , до момента в който една част от жителите им към момента нямат достъп до нужния им брой калории, а други поданици нямат сходни проблеми, само че храненето им е неприятно.

Преходът е толкоз бърз, че еднакъв човек може да се сблъска с двата казуса през живота си, а това усилва отрицателния резултат върху здравето му, обвързван по-специално с повишен риск от сърдечносъдови заболявания.-->

Според данни в отчета, 2,3 милиарда деца и възрастни са с наднормено тегло или затлъстели, а над 150 милиона деца са със обвързван с храненето им занимателен напредък. Освен това неприятното хранене е отговорно за 22 % от смъртните случаи измежду възрастните хора в света.

" Всички форми на неприятно хранене имат нещо общо - свързани са със системи за хранене, които не съумяват да осигуря т здравословна храна на налична цена ", разясни Бранка.

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР