Недофинансиране и изтичане на кадри са причините за напрежението сред

...
Недофинансиране и изтичане на кадри са причините за напрежението сред
Коментари Харесай

Проф. Милан Миланов: Скандали в Пирогов винаги е имало и ще има

Недофинансиране и приключване на фрагменти са аргументите за напрежението измежду медиците в " Пирогов ". Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия уволненият професор Милан Миланов. Той е имал цивилен контракт за консултантски услуги в " Пирогов ", който е бил преустановен без никакви пояснения на 24-ти август. Миланов отхвърли да е взел участие в писането на анонимното писмо, в което медици настояват, че шефът на " Пирогов " стремително назначавал служители за сметка на лекарите, само че удостовери, че написаното е правилно.

 Писмо до министъра на опазването на здравето трогна хиляди в обществените мрежи Писмо до министъра на опазването на здравето трогна хиляди в обществените мрежи
За повече човечност в отношението на лекарите, които са призвани да избавят човешки живот - прикани Евелина Добрева, чието отворено писмо до министъра...

В " Денят стартира " проф. Милан Миланов съобщи, че кавги в Пирогов " постоянно е имало и ще има. По думите му, крайното недофинансиране на услугите, които дава " Пирогов ", е най-големият проблем. Не е казусът в управлението, а да знаеш кои клиники да поощриш и кои малко да спреш, добави проф. Миланов.
Проф. Милан Миланов, анестизиолог: За шестте месеца клиниката, т.е. секцията, която ръководех. Изпада всеки ден в тежък недостиг на фрагменти. Долу в анестезиологията излязоха пет индивида и това са ми печените хора - това са хората, които знаят, могат, имат компетентност и всичко им е ясно. Горе в клиниката интензивното лекуване - трима индивида напуснаха, очаквам четвъртия да излезе. Нямаме по какъв начин да създадем график. Едновременно с това шефът споделя няма да заплащам ексклузивен труд. Добре, те да дойдат да работят там по 24 часа. Това да не е рабски труд. Доколкото знам, има сериозен отлив в ортопедията, хирургията се чака, в изгаряне. Това са клиниките, които вършат същинския образ на " Пирогов ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР