Недобросъвестни граждани изрязаха част от предпазните колчета, които бяха монтирани

...
Недобросъвестни граждани изрязаха част от предпазните колчета, които бяха монтирани
Коментари Харесай

Кресненското дефиле осъмна с изрязани колчета

" Недобросъвестни жители " изрязаха част от защитните колчета, които бяха инсталирани в Кресненското дефиле, оповестяват от АПИ. 11 ограничаващи колчета са изрязани.



Снимка: АПИ

От организацията разясняват, че по този метод се основават предпоставки за нерегламентирано изпреварване в правата, която е позната като едни от най-черните пътища в страната.

Снимка: АПИ

От 2016 година доникъде на 2021 година по това трасе са станали 246 пътни случая, а от въвеждането на възбраната за изпреварване с монтирането на ограничаващите колчета не е записана нито една злополука. По данни на " Пътна полиция " към 70% от злополуките в последните години са поради погрешно изпреварване и несъобразена скорост.



Снимка: АПИ

Повредените ограничаващи колчета по пътя през Кресненското дефиле ще бъдат възобновени и още веднъж ще би трябвало да се изразходват бюджетни средства, вместо да се влагат в нова маркировка, пътни знаци, мантинели и ограничения за сигурност, декларират още от АПИ.

Над 11 000 автомобила на денонощие минават през Кресненското дефиле и това е един от най-натоварените сектори в страната.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР