Недобросъвестни адвокати лишават пострадали при катастрофи и техни близки от

...
Недобросъвестни адвокати лишават пострадали при катастрофи и техни близки от
Коментари Харесай

Адвокати мамят пострадали при катастрофи

Недобросъвестни юристи лишават потърпевши при произшествия и техни близки от огромен % от компенсацията, което биха могли да получат. За това алармираха специалисти във връзка готвените промени в Застрахователния кодекс и таваните на компенсациите.

Велико Търново София

Случай с адрес Велико Търново - през 2011 година бащата на Десислава Александрова губи схващане, до момента в който кара и аварирал. В колата е била и баба ѝ, която се разминала с леки пострадвания. Още в болничното заведение бащата на Десислава подписал документ, в който признал, че е отговорен за произшествието.

Пет години след злополуката обаче, със фамилията се свързал юрист, който предложил на старата жена да заведе иск за обезщетение в размер на 29 000 лв.. Голямата сума за леки пострадвания предиздвикала Десислава да се усъмни в положителните планове на юриста и потърсила правна помощ. Оказало се, че се сблъсква с отработена скица, от която единственият, който ще заплати за вредите от злополуката, е бащата на Десислава, а юристът ще получи в подмяна огромен хонорар.

Десислава Александрова: " В момента, в който те ги осъдят и се изплати някакво обезщетение, в случай че изобщо завоюват делото, той ще си прибере хонорара, тъй като е на много огромна стойност, следва декаданс по отношение на татко ми, т.е. застрахователната компания ще предяви искания към виновника, в тази ситуация провинен от ПТП-то е татко ми ".
Заради бързата реакция на Десислава делото е прекъснато след диалози със застрахователната компания и евакуиране на желае.
Десислава Александрова: " Нещата се разминаха на косъм ".
Нелоялните адвокати могат да бъдат и още по-безскрупулни.

Константин Даскалов - юрист от Софийска адвокатска гилдия: " Чувам съм за някакви обстановки по незабавни отделения, където хората още са окървавени, с разпокъсани облекла след случая, да им се бутат всякакви контракти, пълномощни ".
Как да сте сигурни в коректността на юриста, който се бори за компенсацията ви? Уверете се, че против вас стои юрист, деликатно четете и документите, които ви предлага. Обърнете внимание на мечтаното от него заплащане - в случай че изиска хонорар от и над 50% от полученото обезщетение, това е доста подозрително. И не на последно място - подпишете контракт.

Константин Даскалов - юрист от Софийска адвокатска гилдия: " Може да бъде съответно разказано и размера на самото заплащане, което би получил юристът, може да се сложат клаузи, които гласят, че единствено в случай че реализира положителен резултат за потърпевшото лице, то единствено в такава догадка би се дължало заплащане ".
И още - всяко потърпевшо лице би трябвало да желае копие от документите, които подписва. Масово пострадали от произшествия не знаят нито върху какви бумаги са сложили подписите си, нито на какъв стадий са делата им.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР