Недобра перспектива пред Европа, не само заради делта-варианта на COVID-19,

...
Недобра перспектива пред Европа, не само заради делта-варианта на COVID-19,
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: От август очакваме значително повишение на случаите на коронавирус

Недобра вероятност пред Европа, освен поради делта-варианта на COVID-19, само че и поради четвъртата вълна, която стартира да визира от ден на ден страни. Това предвижда основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по Българска национална телевизия.

Според него, до края на юли обстановката ще остане спокойна, само че по-късно ще се промени, тъй като трендът се трансформира - случаите стартират да нарастват. От август може да чакаме доста покачване на заболяваемостта, безапелационен е доцент Кунчев.

100 милиона лв. са планувани за страните членки за PCR и бързи проби за улеснение на придвижването. България кандидатства по този план. Към момента, този механизъм на систематизиране е напълно в ръцете на Европейска комисия, само че ще осигурим проби незабавно след разпределяне на средствата, изясни основният здравен контрольор.

Той изясни още, че здравните служащи и работещите в обществени заведения би трябвало да попаднат в групите за наложителна имунизация.

На Балканите към този момент има страни, които са поискали да получат подаяние от ваксини, вървят и договаряния с Бутан, добави доцент Кунчев по отношение на количествата неупотребявани ваксини, с които разполагаме.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР