Неделният мач от последния 30-и кръг на шведското първенство между

...
Неделният мач от последния 30-и кръг на шведското първенство между
Коментари Харесай

Шведската легенда Андреас Исааксон слага край на кариерата си

Неделният мач от последния 30-и кръг на шведското състезание сред Юргорден (Стокхолм) и Сириус (Упсала) ще бъде специфичен за една локална легенда - вратаря Андреас Исааксон, който остави сериозна следа в европейския футбол.

След 19 сезона в професионалния футбол Исааксон ще изиграе последния си мач преди да постави обувките на рафта на 37-годишна възраст. Исааксон има 133 мача за националния тим на Швеция, като в 43 от тях е запазил мрежата си без позволен гол. Играл е на две Световни и на четири Европейски шампионати, като през 2004-а година Трите корони стигат до четвъртфинал. Исааксон е бил съотборник и с четирима българи в богатата си кариера.

В интервала 2006-2008 година е част от тима на Манчестър Сити и делиедна съблекалня с Мартин Петров, а по-късно играе в ПСВ Айндховен, където е дружно със Станислав Манолев. Предпоследният му тим в кариерата е турския Касъмпаша, където се събира с Васил Божиков и Страхил Попов.

Исааксон стартира да играе мъжки футбол през 1999-а година в Трелеборг- относително непретенциозен клуб, който обаче има фамозна академия. След това е за две години в Ювентус, само че не съумява да запише нито минута. Връща се в Юргорден и точно от шведската столица изгрява звездата му. Когато през 2016-а година се раздели с турския Касъмпаша избра да се върне в оня тим, който го направи прочут.

Медиите в шведската столица отделят задоволително място и внимание на последния мач на Исааксон, а малкия екран, която ще излъчва мача, е приготвила и специфична изненада за него. Десет пъти е бил избиран за вратар номер 1 в страната си: през 2002, 2003, 2004, 2005, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014 и 2015 година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР