Неделният ден бе много специален за Мохамед Сафуат. Египтянинът се

...
Неделният ден бе много специален за Мохамед Сафуат. Египтянинът се
Коментари Харесай

Сафуат: Да играя с Григор на този корт - сбъдната мечта

Неделният ден бе доста специфичен за Мохамед Сафуат. Египтянинът се трансформира в едвам четвъртия тенисист от своята страна, участващ в мач от главната скица на шампионат от Големия шлем. И това се случи на допустимо най-голямата сцена - централния корт в Париж "Филип Шатрие " и мач с поставения под №4 Григор Димитров. Затова и не бе по никакъв начин изненадващо, че след дуела Сафуат бе разчувствуван от случилото се.

"Никога преди не бях виждал вътрешността на този корт, да не приказваме да играя на него. В началото просто се пробвах да схвана по какъв начин е кортът. Дали е бърз или муден? Лично аз го усетих малко по-различен от външните кортове. Не знаех какво е вярното наплитане, тъй че пробвах да променям ракети понякога. Опитвах да схвана какво да върша. "

Забавният метод, по който Григор схванал за промяната на противника

"Така че на процедура мисля, че започнах да се усещам удобно в средата на втория сет, когато губех с 1:4. Започнах да чувствам моя кордаж, трансформирах моята ракета. Имах мека ракета. И от този миг до края в действителност беше занимателно да играя. Тогава разбрах какво се случва и от какво се нуждая. И в действителност бе занимателно. "

Действително Григор водеше с 6:1, 4:0, когато Сафуат увеличи равнището си и до края мачът бе много равносилен. След дуела българинът бе благополучен и даже разкри какво е споделил на противника на мрежата. "Ние сме познаваме отдавна. Казах му, 'Хубаво е да те видя'. Хубаво е да играеш с някого, който познаваш от толкоз дълго време. "

За Сафуат мачът с Димитров бе сбъдната фантазия. За него това бе първи дуел от главната скица на шампионат от Големия шлем и то на шампионата, който е гледал постоянно като дете. "Това е нещо огромно. Винаги съм мечтал да играя на централния корт с такава аудитория. И си мечтаех да го реализира и да играя с Надал в първи кръг. "

"Много неща ми се случиха в последните месеца и това е най-голямото. Никога не съм си мислил, че ще стигна до последния кръг на квалификациите и по-късно ще имам шанса да взе участие в шампионат, в главната скица, на Голям шлем против добър състезател на "Филип Шатрие ".

"Това е нещо, което съм гледал по малкия екран, само че в никакъв случай не съм изживявал. Така че бе доста прелестно за мен. "

Сега Сафуат е решен да направи нужното, с цел да може по-често да се появява на сходна сцена. В момента той тренира в Австрия с някогашния №17 Гилберт Шалер и признава, че системата в Египет не разрешава построяването на надарените тенисисти.

"Мисля, че в Египет не знаем по какъв начин да стигнем до там или нямаме знанието. Нямаме доста играчи, които са го реализирали. И тези, които са, не оказват помощ на тениса там. Липсва знанието. "
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР