Неделната програма в Серия А беше открита с невероятно зрелищен

...
Неделната програма в Серия А беше открита с невероятно зрелищен
Коментари Харесай

Уникално зрелище с 6 гола, но без победител на Верона-Торо

Неделната стратегия в Серия А беше открита с необикновено зрелищен мач сред Верона и Торино в Града на Ромео и Жулиета. В последна сметка победител в него нямаше, само че почитателите несъмнено останаха удовлетворени от всичко показано от 22-мата на терена.

Битката завърши наедно 3:3, като "слънцата " наваксаха закъснение от 0:3, с цел да се докопат до точката. Кристиан Ансалди откри преди почивката, а Алехандро Беренгер и още веднъж аржентинецът бяха точни след подновяването на играта и след час игра гостите се виждаха спечелили. Но даже тази развръзка не отхвърли домакините.

Джампаоло Пацини от дузпа понижи за "слънцата " и им върна увереността, а Валерио Вере четвърт час преди края понижи изоставането от противника единствено на един гол. Това направи последните минути инфарктни и в 85-та Мариуш Степински хвърли в възторг домакинската агитка с изравнителното попадение.

"Биковете " бяха доста по-активни първоначално, само че не съумяха да преодолеят противниковия вратар. Сториха го в 24-та минута, когато Алехандро Беренгер бутна топката в мрежата, само че след намесата на ВАР реферите анулираха попадението поради излизане на топката от очертанията на терена при построяването на офанзивата.

Но пък Торо стигна до своето в 36-та минута. Тогава Кристиан Ансалди получи топката отляво в наказателното поле, нахлу и с мощен шут под гредата щеше да скъса мрежата за 1:0. При този резултат завърши и първата част на борбата. А след нея настъпи същинска буря.

Началото на втората част беше за гостите. В 55-та минута Алехандро Беренгер направи независим пробив и с мощен шут препарира вратаря за повторно. Но това не беше всичко. В 61-та минута при един корнер отбраната на "слънцата " почисти неприятно топката и тя попадна на крайници на Ансалди на границата на наказателното поле, който стреля мощно и опъна мрежата за трети път - 3:0.

И когато гостуващата агитка предвкусваше триумфа, пристигна и отрезвяването. Глейсон Бремер от състава на Торино игра с ръка в наказателното поле и домакините получиха дузпа. Джампаоло Пацини беше прецизен от 11-те метра в 69-та минута и понижи на 1:3.

Това даде мощен подтик на Верона и отборът натисна мощно педала на газта. И по-малко от четвърт час преди края пристигна и второто попадение. В 76-та минута вратарят Салваторе Сиригу мазета един отдалечен изстрел, само че топката попадна на крайници на стоящия тъкмо пред него Валерио Вере и той нямаше по какъв начин да сбърка - 2:3.

Тази развръзка наля олово в краката на гостите. Уж удобният им задатък се беше стопил, а нервните им отигравания следваха едно след друго. И сковаността им беше осъдена в 84-та минута. Тогава Давиде Фараони изсипа една топка в наказателното полеМариуш Степински беше изтърван и разумно опъна мрежата за зрелищното 3:3.

Повече голове в този въодушевяващ мач не паднаха и в последна сметка двата отбора си потеглиха с по точка, само че несъмнено гостите могат да съжаляват, че пропиляха с толкоз лека ръка три чисти гола задатък. Така те събраха 21 точки, а Верона остана с 19, като и двата отбора са в средата на таблицата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР