Неделино вече има своята археологическа карта с общо 66 исторически

...
Неделино вече има своята археологическа карта с общо 66 исторически
Коментари Харесай

С 66 исторически обекта Неделино планира археологически мероприятия

Неделино към този момент има своята археологическа карта с общо 66 исторически обекта, даващи съображение за действителни археологически мероприятия и действия, съобщи по време на доклада си кметът на общината Боян Кехайов.
За трета поредна година в салона на читалището градоначалникът показа доклад за активността си. Той осведоми обществеността за разходването на общинския бюджет, за получените финансови прехвърляния от Министерски съвет, за осъществените с национално и европейско финансиране планове.

Най-голямата горделивост за локалната администрация по думите на Кехайов е построяването на дълго чакания път Крайна – Долен. Той регистрира също цялостната замяна на уличното осветяване в града и селата, петата детска площадка, третия мост в града, поддръжка на гробищните паркове, полагането на асфалт в обитаеми места, където в никакъв случай не е имало асфалтова настилка, благоустрояване на улици в града и селата.
Той регистрира, че е назначил над 110 индивида по разнообразни обществени стратегии, като от тях 25 по план " Социално дружество " и 75 - като персонални асистенти и помощници.
„ Услугата " Топъл обяд " обслужваше 120 консуматори. Хранителни артикули бяха раздадени на 270 наши съграждани на над 80-годишна възраст. 35 деца в неравностойно състояние посетиха за първи път безвъзмезден летен лагер. Бяха обезпечени за следващ път безвъзмездни медицински прегледи “, сподели кметът.
Той дефинира националния фолклорен фестивал „ Неделински двуглас “ като „ най-голямото и трудоемко събитие в годината “.

Той регистрира триумф и в областта на образованието поради нараствания със 17% бюджет, което по думите му е разрешило да запазят учебното заведение и детската градина в с.Средец, да няма съкращения в другите детски и образователни заведения, за първи път да бъде изплатено диференцираното възнаграждение на учителите в детските градини, а и да се раздадат парични добавки за 24 май.
За следващата година Кехайов сподели, че следва построяването на градски парк, сложно спортно и детско оборудване в Неделино, благоустрояване на общински улици и пътища,рехабилитация на водопроводи.
След като направи доклада си за годината кметът почерпи съгражданите си с чаша вино на площада и им пожела здраве, триумф и разцвет за всички.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР