Неделино. Кметът на Неделино ще награди млади художници по време

...
Неделино. Кметът на Неделино ще награди млади художници по време
Коментари Харесай

Смолян: Кметът на Неделино ще награди млади художници по време на официално откриване на фитнес и шах площадка пред Туристическия информационен център на 28 август

Неделино. Кметът на Неделино ще награди млади художници по време на публично разкриване на фитнес и шах площадка пред Туристическия информативен център на 28 август. Това заяви за Радио „ Фокус “ Здравко Димитров, зам.-кмет на Община Неделино. От 10.30 часа актуализирания обект по плана „ Облагородяване на дворно пространство в двора на Туристически информативен център (ТИЦ)-Неделино “, по стратегия „ Красива Б “ ще бъде показан пред обществеността и ще бъде даден курбан за здраве и благоденствие в постройката на ТИЦ-Неделино.
„ За два месеца бяха изпълнени всички строително-монтажни работи по плана за облагородяване на пространството пред туристически информативен център и постройката, където са настанени също центъра за рехабилитация на хора с душевен увреждания “, сподели зам.-кметът Димитров. Той добави още, че там са инсталирани уреди за фитнес навън за хора в неравностойно състояние и хора, които се нуждаят от процедури по рехабилитация за оживление след претърпени инсулти и инфаркти, и счупвания, както и профилирани игри, предопределени за хора с увреждания. „ За по-младото потомство имаме фитнес навън, тенис на маса и шахматни дъски за шахмат навън и огромно парково пространство с пейки и 2 беседки, които са предопределени за хората “, означи Здравко Димитров.
Здравко Димитров добави, че през днешния ден стартира работа школа по живопис за деца в централната градска част. Кметът е поканил известните художници от Кърджали и притежатели на Арт-галерия " ДАР " Пенка и Хари Атанасови да управляват лятната работилница навън. Те са преподаватели по изобразяване и живописци, взели участие в голям брой интернационалните изложения на акварелното изкуство в Италия, Индонезия, Съединени американски щати, Виетнам. „ В парк „ Николай Кауфман “, който открихме предишния месец, ще бъде ситуирана шатра и там художниците ще дават уроци по изобразяване. Три дни ще продължи – през днешния ден, на следващия ден и в сряда. В последния ден ръководителите и дребните художници ще създадат галерия на към този момент готовите произведения, а кметът Боян Кехайов ще награди най-хубавите рисунки “, сподели за.-кметът Здравко Димитров. За деца от 5 до 15 години записването ще бъде в парка, до момента в който за по-малките това могат да сторят родителите им. Идеята на кмета е да направи подарък на неделинските деца, които имат гений да рисуват и творят, а и в това време да научат нови техники в изобразителното изкуство. Материалите, с които ще работят децата, са закупени от Общината и ще са безвъзмездни. Арт школата ще се организира в дните 26, 27 и 28 август, а началният час е 18 в понеделник и в другите два дни.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР