Неделен следобед. Поредният мач от 21-ия кръг на родната Първа

...
Неделен следобед. Поредният мач от 21-ия кръг на родната Първа
Коментари Харесай

Евгений Сердюк - между любовта към футбола и ужаса на войната


Неделен следобяд. Поредният мач от 21-ия кръг на родната Първа лига. " Локомотив " София - " Черно море " 0:3. Двубоят не представляваше дерби или борба за върха, само че бе необикновен за един състезател на " моряците ".

Евгений Сердюк се трансформира в героя за отбора си, отбелязвайки две от попаденията. И всичко това до момента в който мислите му бяха с неговите близки в родната Украйна, която се бори за свободата си след съветската атака.

" Вчера беше доста комплицирано да играя. Много добре знам какво се случва в родината ми. Трудно ми беше да се настроя за мача. Просто се пробвах да бъда в мислите си на 100% на терена. Те са ориентирани напълно към обстановката в Украйна. ", показа пред bTV Сердюк.



" Моето семейство живее в Киев на 25-ия етаж. През по-голяма част от времето се намира в бомбоубежище, само че в случай че там бомбардират, може всичко да завърши доста бързо. В последните два дни нещата се поуспокоиха. По-различно е в съпоставяне със самото начало на спора. "

" Постоянно съм по отношение на моя брат, с моята майка и поддържаме контакт. Исках моето семейство да пристигна в България, само че то избра да остане там. Уважавам тяхното решение. Баща ми искаше да се включи в армията, да бъде мобилизиран, само че когато беше в Афганистан получи контузия в региона на гърба. Той е бил боен, само че по този начин се получиха нещата, че майка ми и брат ми го стопираха да се включи в този момент. Искам да пожелая на своя народ да бъдат търпеливи. Надявам се всичко скоро да завърши. "

Снимка: Lap.bg


Сердюк прикани за прекъсване на военните дейности, показвайки надпис " Не на войната! " при насладата след двата си гола.

" Много желаех да отбележа. Да покажа фланелката и да изкажа своята поддръжка към братята ми в Украйна. Фланелката беше нарисувана от жена ми, която я бе купила. ", съобщи Сердюк.

" Сега знам, че се водят договаряния. Горд съм с нашите военни. Искам да им пожелая най-много самообладание. Надявам се, че войната ще завърши. Това не е обикновено. Целият свят го осъжда. ", сподели още 23-годишният нападател.

Снимка: Lap.bg


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР