Неделчо Чепаринов, председател на СКШ Асеновец 2006 и баща на

...
Неделчо Чепаринов, председател на СКШ Асеновец 2006 и баща на
Коментари Харесай

Бащата на Иван Чепаринов е обжалвал вписването на новата управа на БФШ 2022

Неделчо Чепаринов, ръководител на СКШ Асеновец 2006 и татко на Иван Чепаринов, е подал тъжба в Софийски градски съд против вписването на новото управление на единствената лицензирана от страната шахматна федерация БФШ 2022, осведоми изпълнителният шеф на централата Божидар Пелов.

" Асеновградският клуб е измежду трите, които на 3 октомври т.г. учредиха сдружението БСФШ, което макар, че няма лиценз от Министерството на маледжта и спорта, преди седмица беше прието от ФИДЕ. Същото това съдружие на нарочна конференция ни прикани към обединяване в името на шахмата в България. Очевидно апелът е бил изцяло подправен и преследва напълно други ползи ", написа Пелов в известието до медиите.

Новото управление на БФШ 2022 беше законно определено на Общо изборно заседание на 13 декември тази година в Плевен. Промяната бе подбудена от подадената групова оставка от Управителния съвет. На това заседание единомислещо бе определено ново управление.

" Фрапиращ е фактът, че бащата е ръководител на клуб, а синът Чепаринов е картотекиран играч на БФШ 2022. Двамата, дружно с Антоанета Стефанова, картотекирана в същия клуб, само че почетен ръководител на Българска спортна федерация по шахмат, упрекваха години наред. Сега вършат опит да неодобряват волята на клубовете и на над 1100 картотекирани състезатели.

Заявяваме, че жалбата против измененията няма да докара до стремежи от Чепаринови и Стефанова резултат. Досегашният ръководител на УС на БФШ 2022 Васил Антонов, при съблюдаване на законодателството и с оглед оставката си, е делегирал на доцент Венета Петкова всички пълномощия за ръководство и посланичество на федерацията. Настоящата позиция е в сходство с заявените от доцент Петкова правила на бистрота, морал и честност.

БФШ 2022 ще поддържа линията на градивност, единение и отбрана ползите и волята на клубовете. Благодарим за гласуваното ни доверие, ние ще го оправдаем ", прибавя още Божидар Пелов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР