Недекларирани парични средства в размер на 30 305 лева иззеха

...
Недекларирани парични средства в размер на 30 305 лева иззеха
Коментари Харесай

Над 30 хил. недекларирани лева откриха митничари в Порше Кайен, шофьорът крещял и блъскал

Недекларирани парични средства в размер на 30 305 лв. иззеха митническите чиновници на Митнически пункт Малко Търново при инспекция на напускащ страната автомобил с марка " Порше Кайен “, ръководен от датски жител.

Колата е пристигнала на митническия пункт към 23.00 часа на 10 януари 2019 година в посока от България към Турция. Шофьорът е пътувал самичък. Той е декларирал пред митническите чиновници, че няма нищо за обявление. При последвалата митническа инспекция, митническите чиновници откриват в ръчната чанта на водача недекларирани 25 250 лв. и 2585 евро в разнообразни купюри с обща левова равноценност 30 305 лева

При откриването на контрабандно пренасяните парични средства, водачът е показал нападателно държание към митническите чиновници с викове, боричкане на порти на автомобила и опит за нахлуване на митнически чиновник. Проявил е непокорство и експанзия и към оказалите подпомагане чиновници на Гранично полицейско ръководство Малко Търново, заради което е арестуван в РПУ Малко Търново и против него е формирано досъдебно произвеждане, под надзора на Районна прокуратура Малко Търново.

Недекларираните парични средства в размер на 30 305 лв. са конфискувани от митническите чиновници. Срещу датския жител, с адресна регистрация в България, са формирани два акта - за нарушаване на Валутния закон и за нарушаване на Закона за митниците за опълчването на митническите органи при осъществяване на служебните им отговорности.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР