Недекларирани 29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха

...
Недекларирани 29 650 щатски долара и 3 500 евро задържаха
Коментари Харесай

Баща използвал детето си, за да прекара пари през границата


Недекларирани 29 650 щатски $ и 3 500 евро задържаха митническите чиновници със съдействието на Гранична полиция на ГКПП- Капитан Андреево при щателна митническа инспекция на лек автомобил. На 18.08.2017 година на трасе "Входящи леки коли и рейсове " идва лек автомобил ръководен от мъж, с букви Х.С. на 51 години, който пътувал с жена си и сина си и още двама пасажери, всички български жители. На митнически пункт Капитан Андреево всички пътуващи в колата декларирали, че не придвижват артикули или валута за обявление. При последвалата щателна митническа инспекция митническите чиновници откриват 26 650 щатски $ и 3 500 евро в разнообразни купюри, в чанта, която била преметната през врата на малолетния наследник на лидера на автомобила. Пред митническите чиновници и в персоналните си пояснения бащата декларирал, че парите са негови.

На нарушителя Х.С. е формиран акт по Валутния закон защото не е заявил пренесените от малолетния му наследник през границата на страната от трета страна /Република Турция/ парични средства, подлежащи на обявление. По случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане. Недекларираната валута с левова равноценност 57 127.65 лв. е конфискувана и предстои на лишаване в интерес на страната. Работата по случая продължава.

При различен случай 85 500 недекларирани евро задържаха митнически чиновници от отдел "Борба с наркотрафика " в Митница Аерогара София. Парите са открити на 19.08.2017г., в пасажер, жител на Саудитска Арабия, идващ с полет от Истанбул. По метода разбор на риска пасажерът е селектиран и спрян за инспекция при прекосяването му през зелен кулоар "Нищо за обявление ". При инспекцията на багажа му са открити и недекларираните пари, които са в купюри по 500 евро. По случая е формирано досъдебно произвеждане по разказа на митница Аерогара София. Разследването се води под управлението на Софийска Районна прокуратура.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР