Недекларирани 25 000 щатски долара в жабката на лек автомобил

...
Недекларирани 25 000 щатски долара в жабката на лек автомобил
Коментари Харесай

Митничари откриха контрабандна валута, скрита в лек автомобил

 Недекларирани 25 000 щатски $ в жабката на лек автомобил откриха митническите чиновници на Митнически пункт Лесово.

Колата с турска регистрация е пристигнала на Министерство на правосъдието Лесово на 20.08.2019 година при влизане от Турция.  Шофьорът декларирал, че не внася нищо за обявление, само че при  последвалата митническа инспекция, митническите чиновници откриват сред разнообразни движимости в жабката книжен плик, съдържащ 25 000 $ в 250 купюри по 100 щатски $.  Контрабандната валута с левова равноценност 43 892 лв. е конфискувана. Срещу водача на автомобила, български жител,  е формиран акт за нарушаване на Валутния закон.  

Контрабандно пренасяна валута в евро, щатски долари и турски лири с обща левова   равностойност  1 851 723 лв. е конфискувана от началото на годината единствено на митническите пунктове с Република Турция – Министерство на правосъдието Капитан Андреево, Министерство на правосъдието Лесово и Министерство на правосъдието Малко Търново при митнически инспекции.

Териториална дирекция Южна морска припомня на всички пътуващи през външните граници на Европейския съюз, че всяко физическо лице, което влиза или напуща територията на Европейски Съюз и придвижва парични средства в размер на 10 000 евро или повече, следва наложително да заявява тази сума пред митническите управляващи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР