Недалеч от пирамидите в Гиза в Египет около 5 000

...
Недалеч от пирамидите в Гиза в Египет около 5 000
Коментари Харесай

В Египет строят най-големия музей в света, посветен на една цивилизация

Недалеч от пирамидите в Гиза в Египет към 5 000 хиляди служащи се трудят крепко, с цел да завършат най-големия музей в света, отдаден на една цивилизация - " The Grand Egyptian Museum " (GEM).
Очаква се огромният план да бъде приключен в края на тази година и да се простира на повърхност от 5,2 млн. кв. метра, написа CNN.
" Това ще бъде музеят на 21-ви век. Функцията на музея няма да бъде единствено привличането на екскурзианти, а и образование на млади египтяни за културните им корени и историческо завещание ", споделя шефът на музея Такек Тавик.

A little inside sneak peek of the The Grand Egyptian Museum with the Ramses II colossal...:) pic.twitter.com/sQd5RJHIFy
— Kara Cooney (@KaraCooney) May 10, 2018
Струващ повече от 1 милиард $, музеят ще приюти едни от най-ценните реликви в страната. Над 100 000 ще бъдат изложените артефакта в него. Неговата открита фасада ще предложи на посетителите необятна панорамна гледна на платото Гиза и Големите пирамиди, които са единствено на два километра от музея.
Очаква се музеят да възроди интерес към Египет като туритическа дестинация, защото в последните години той спадна фрапантно, в резултат на политическата конюнктура в страната.

Egypt is building The Grand Egyptian Museum. The cost? More than $1 billion. It will re-house and restore some of the country`s most precious relics: https://t.co/RdIzxnnrzy | via @CNNStyle pic.twitter.com/krkqXWBZsU
— CNN (@CNN) July 1, 2018
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР