Недалеч от пирамидите в Гиза се строи най-големият музей в

...
Недалеч от пирамидите в Гиза се строи най-големият музей в
Коментари Харесай

Египет строи уникален музей

Недалеч от пирамидите в Гиза се строи най-големият музей в света, отдаден на наследството на една цивилизация. Сградата ще бъде дом на най-ценните експонати в страната. Посетителите ще могат да видят повече от 100 000 артефакта.

Постройката ще се назовава “The Grand Egyptian Museum” (GEM). Разходите за построяването й ще надвишават 1 милиард $. GEM е част от по-голям комплекс, който ще включва изложбено пространство, кино и други просветителни, културни и развлекателни уреди, които са ориентирани към туристи от всички възрасти.

Такек Тавик, генералният шеф на “The Grand Egyptian Museum”, споделя, че функционалността на музея няма да бъде единствено привличането на екскурзианти, а и образование на млади египтяни за културните им корени и историческо завещание, съобщи Нова телевизия.

Тавик има вяра, че стратегическото местонахождение на музея ще подкрепи развиването на туризма. "Всички евентуални благоприятни условия за стимулиране на бранша са обезпечени ", добави той, пояснявайки, че ново летище за чартърни полети ще бъде отворено покрай музея.

Очаква се той да отвори порти при започване на 2019 година и да посреща до 10 000 гости дневно. През последните няколко години туризмът в Египет фрапантно спада поради политически разтърсвания и военни офанзиви.
Снимка: БТА/ XINHUA
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР