Недалеч от мястото на десанта на съюзническите сили в Нормандия

...
Недалеч от мястото на десанта на съюзническите сили в Нормандия
Коментари Харесай

Откриха непокътнати нацистки бункери на плажа в Нормандия

Недалеч от мястото на десанта на съюзническите сили в Нормандия през 1944 година, през днешния ден специалисти откриха два секрети нацистки бункера, оповестява Fox News. Според журналиста Джош Гейтс, чийто екип търси секрети и изоставени обекти, бункерите са „ като че ли замразени във времето “ и са изпълнени с доста „ артефакти “ от отминалата ера.

На историята на проучването на бункерите ще бъде отдаден един от новите епизоди на американската стратегия Expedition Unknown ( " Неизвестна експедиция " ), която се излъчва по Discovery Channel. „ Намерихме нацистки бункери, които никой не беше отварял в продължение на 75 години. Успяхме да изкопаем вратите и да влезем вътре - тези бункери наподобяват замръзнали във времето, цялостни са с всевъзможни артефакти. “, съобщи водещият на програмата и изпълнителен продуцент Джош Гейтс пред Fox News, представен от pogled.info.

Според журналиста неговият екип е разкрил два огромни бункера, във всеки от които има три или четири просторни стаи. Намерените здания принадлежат на комплекса, прочут като Батареята Мези и е издигнат от Вермахта на брега на Нормандия. Батареята Мези от своя страна е част от известния Атлантически вал - фашистка военна система от укрепления по брега на Атлантическия океан, предопределена да предотврати нахлуването на съюзните сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР