Неда Лаптева е единствената българка, която познава лично Стивън Хокинг.

...
Неда Лаптева е единствената българка, която познава лично Стивън Хокинг.
Коментари Харесай

Единствената българка, която познава лично Стивън Хокинг, разказа за срещите си с брилянтния учен

Неда Лаптева е единствената българка, която познава персонално Стивън Хокинг. Тя се е срещала с него цели два пъти.

„ Първата ми среща със Стивън Хокинг беше преди съвсем 3 години, когато имаше конкурс, като част от конференция. Онлайн бях пратила въпрос и той избра моя въпрос. Наградата за всичко това беше да отида и да задам въпроса си на конференцията на сцената с него”, споделя Неда Лаптева пред Нова телевизия.

Въпросът ѝ бил за пътешестване във времето: „ Ако би могъл да избере, дали би избрал да се върне обратно във времето и да види какво е предизвикало Големия гърмеж, или би избрал да отиде напред във времето и да види бъдещето на човечеството”.

Хокинг ѝ дал отговор, че би избрал бъдещето.

„ И аз предпочитам този отговор. Миналото има метод да се изследва”, разсъждава Лаптева.
По думите ѝ чувството да се срещне със Стивън Хокинг било доста вдъхновяващо. „ Не единствено, че има брилянтен разум, само че и ужасно възприятие за хумор”, споделя Лаптева.

Любимият ѝ откъс от Хокинг е: „ Ако се чувствате в черна дупка, не се предавайте, тъй като излаз има!”.

Втората среща на Лаптева с Хокинг е една година по-късно. „ Бях написала имейл, който неговата пиарка му е препратила. Така получих покана да отида пак”, споделя тя.

„ Човекът съществува, тъй като има еволюция посредством натурален асортимент. Но по какъв начин се е появила саморепликираща се клетка, това е доста рядко протичащо се. Може би просто сме имали късмет”, декларира Лаптева.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР