Нечувана досега версия на песен на британската рок звезда Фреди

...
Нечувана досега версия на песен на британската рок звезда Фреди
Коментари Харесай

Издадоха песен на Фреди Меркюри, която не е чувана досега

Нечувана до момента версия на ария на английската рок звезда Фреди Меркюри беше възобновена след 10-годишно търсене на загубен вокален запис, заяви Би Би Си. Песента „ Времето не чака никого” (Time Waits For No One - англ.) в началото е била част от саундтрака на мюзикъла „ Време”, игран през 1986 година в Уест Енд.

Малко преди този момент, на подготовка, е бил записан вид в осъществяването на именития артист на „ Куин”. Песента е написана от Дейв Кларк – непосредствен другар на Фреди до гибелта му. По думите му демо версията е била с качество, което е липсвало във финалната версия. „ Когато я записахме за първи път, отидохме до студиото „ Аби Роуд” и пуснахме Фреди да пее, съпроводен от пиано. Настръхнах! Беше магическо!”, показа Кларк. След това прибавят цели 48 беквокала в осъществяването, само че Кларк държи на качествата на суровия запис. Близо 10 година дългогодишния другар на Фреди търси тъкмо този запис. Най-накрая съумява – през 2017 година

След като изолира характерния глас от от дълго време забравения запис, Кларк кани истинския пианист Майк Моран да презапише нотите. Резултатът е несравним. Изпълнението изцяло отразява страстите във вокала на Фреди.

Той и Кларк са другари от 1976 година когато се срещат на концерт на „ Куин” в Хайд Парк, Лондон. Всъщност Кларк е бил единственият човек в стаята на артиста преди последния му мирис през 1991 година Миналата година на екран излезе филмът „ Бохемска рапсодия”, който се трансформира в най-успешния биографичен филм в историята на Холивуд. В ролята на Фреди Меркюри се превъплъти Рами Малек, който обра куп награди, в това число Оскар и БАФТА.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР