Нечестно е България да бъде спирана в този момент за

...
Нечестно е България да бъде спирана в този момент за
Коментари Харесай

Даниел Митов: Нечестно е България да бъде спирана в този момент за Шенген

" Нечестно е България да бъде спирана в този миг за Шенген, защото сме изпълнили всички механически критерии ". Това съобщи Даниел Митов от ГЕРБ в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" И във връзка Нидерландия - не можеш да налагаш господство на правото, като нарушаваш правото на Европейски Съюз, тъй като върховенството на правото не е част от контракта за Шенген. Но по този начин или другояче ние имаме да вършим доста работа по тематиката правораздаване. Мисля, че българският парламент работи в тази посока. Вчера минаха антикорупционните закони ", сподели той.

" Това, че няма господство на правото у нас не е правилно. Има. Ясно е, че ни би трябвало правосъдна промяна. Има детайли от правосъдната и правната ни система, които би трябвало да се модернизират и да се доработят, с цел да се доближи до някакво по-високо равнище. Но е незаслужено Нидерландия преди години да ни стопира, тъй като има подобен отчет по механизма, тъй че по тази причина до момента в който не се махне този отчет, значи, че няма господство на правото и затова България не може да влезе в Шенген. След което в този момент отчетът като е изнемощял от няколко години те питат за какво няма подобен отчет ", счита Митов.

" България би трябвало да има държавно управление, което знае какво прави. Трябва да има постоянен кабинет, който да си слага цели, който може да поема дълготрайни задължения и естествено да беседва със своите съдружници и сътрудници в Европейския съюз. Този развой беше почнал и спря, тъй като влязохме в серия от две години избори, служебни кабинети. На всичкото от горната страна кабинети, които изпуснаха обстановката на границата. Имаме пробита граница - български служители на реда изгубиха живота си, други пострадаха тежко. Бойко Рашков се занимаваше с всичко друго, само че не и с мигрантския поток. Трябва добра връзка с Гърция и Турция, която бе реализирана, само че в последните две години липсва ", безапелационен бе националният представител от ГЕРБ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР