Небостъргачите, някога свързвани с Щатите, днес могат да бъдат намерени

...
Небостъргачите, някога свързвани с Щатите, днес могат да бъдат намерени
Коментари Харесай

Лукс на 200 метра височина: 6 от най-впечатляващите небостъргачи

Небостъргачите, в миналото свързвани с Щатите, през днешния ден могат да бъдат открити в разнообразни краища на света. Те стават все по-високи, по-скъпи и впечатляващи през последните години. А редица страни се състезават кой ще успее да предложи най-големите нововъведения във високото строителство.

Кои обаче са най-впечатляващите супервисоки сгради до момента? Ето едни от тези, които няма по какъв начин да подминем, без да им отделим нужното внимание:

F&F Tower в Панама

 Снимка 379597
Източник:

Известна още като Кулата на революцията се издига на съвсем 232 метра височина и впечатлява със своя лъкатушен дизайн.

Burj Al Arab в Дубай

 Снимка 221861
Източник:

Една от емблемите на Дубай наподобява като голямо стоманено-стъклено платно. Причината да бъде определена такава форма за фасадата е тя да не хвърля сянка върху близкия до нея плаж. Небостъргачът е построен върху неестествен остров, а един от заведенията за хранене към него се намира под вода.

Marina Bay Sands в Сингапур

 Снимка 210327
Източник:

Този хотел в Сингапур е формиран от три обособени здания, чиито покриви се съединяват в най-дългият басейн от сходен жанр. Също по този начин това е най-популярният хотел в Instagram в света. Marina Bay Sands има 57 етажа плюс мол, няколко спа центъра и кино.

Turning Torso в Малмьо

 Снимка 379598
Източник:

С отварянето си през 2005 година небостъргачът се трансформира в най-високата постройка в Швеция. Той се издига на 57 етажа, а самата фасада на зданието е извита.

Evolution Tower в Москва

 Снимка 379599
Източник:

Тази кула в доста прилича по форма структурата на ДНК. Тя се намира в бизнес центъра в съветската столица и се издига на 255 метра височина. Сградата е отворена за първи път през 2004 година.

Kingdom Centre Tower в Рияд

 Снимка 351306
Източник:

Този небостъргач, намиращ се в столицата на Саудитска Арабия, е прочут още като " отварачката " поради забавния си дизайн. Там се обитават офиси и търговски площи. Освен това на 77-я етаж там се намира най-високо разположената джамия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР