Небостъргачи никнат на терена на "София-БТ"Осребряването на активите на "Булгартабак"

...
Небостъргачи никнат на терена на "София-БТ"Осребряването на активите на "Булгартабак"
Коментари Харесай

В новия брой №46 на в. БАНКЕРЪ четете:

Небостъргачи никнат на терена на "София-БТ "

Осребряването на активите на "Булгартабак " върви с цялостна мощ. След като преди година дубайската офшорка "Булгартабак Трейд ФЗЕ " (Bulgartabac Trade FZE), записана в Свободна Зона Джабел Али в Дубай и ръководена от Уалид Абделсеид Мохамед Ахмед (член на съвета на шефовете на "Булгартабак холдинг "), закупи на цяло основаното като „ джоб за парцели “ дъщерно сдружение на "София-Булгартабак "- "СФ-БТ " (в което бяха апортирани парцели за над 60 млн. лева.), тя към този момент се приготвя и да ги осъществя уместно. Всичко по тематиката - единствено в "БАНКЕРЪ ".

Кредитен растеж с ялова облага

Българският банков бранш наподобява в доста добра кондиция на подстъпите към идния обзор на качеството на активите му, който ще организира Европейската централна банка. Поне това демонстрира цялостната картина, която рисуват данните за деветте месеца на 2018-а, оповестени неотдавна от Българска народна банка. Банковите активи не престават да порастват. От близо 22 години в. "БАНКЕРЪ " класира кредитните институции у нас по пет индикатора. Повече за класацията ще научите от новия ни брой.

Зелена светлина за Банка ДСК да купи Експресбанк

"До година и половина, най-много - две, Банка ДСК и Сосиете женерал Експресбанк ще се слеят. Дотогава двете банки ще продължат да съществуват независимо. " Това сподели единствено за вестник "БАНКЕРЪ " Виолина Маринова, ръководител на управителния съвет и основен изпълнителен шеф на Банка ДСК.

"Летище София " - огромен подарък за Коледа?

Процедурата по отдаването на концесия на "Летище София " навлиза в своята най-важна фаза. Събирането на предложения от претендентите ще продължи до 22 ноември, а по-късно, в случай че не се стигне до ново удължение на периода, ще стартира пресяването им. Немалко детайлности обаче остават скрити за необятната аудитория и тази "мъгла " като нищо може да докара до маса проблеми по време на 35-годишния период, в границите на който задгранични компании се канят да ръководят основната за националната ни сигурност инфраструктура. Още за концесията и подводните камъни - в новия брой на "БАНКЕРЪ ".

Прекрояват страната поради еврофондовете

Цяла година е изгубена в безсмислени разисквания на новата скица на райониране на страната. Чиновници от Министерството на районното развиване и благоустройството обикаляха градове и села и сякаш водеха полемики с хората, а на финалното разискване в края на предходната седмица в София се оказа, че ръководещите нямат никакво желание да трансформират оферти от тях модел, който ще размени сегашните шест планови района с нови четири.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР