Небостъргачът Riviera Tower в Елинико ще стане първият небостъргач и

...
Небостъргачът Riviera Tower в Елинико ще стане първият небостъргач и
Коментари Харесай

Вдигат първия небостъргач в Гърция

Небостъргачът Riviera Tower в Елинико ще стане първият небостъргач и най-високата постройка в Гърция. Lamda Development си обезпечи първото в историята позволение за градеж на небостъргач в страната, заяви компанията.

Осигуряването на разрешителното за емблематичната постройка е изключително комплициран развой, се споделя в известието, представено от greekreporter. За разрешението са били нужни огромен брой специфични утвърждения, като да вземем за пример от Службата за гражданска авиация, Централния съвет по архитектура и други

С разрешението за градеж, строителните работи за 200-метровия небостъргач се чака да стартират до няколко седмици.

Небостъргачът е част от огромния план за регенериране Hellinikon на бившето летище в Атина, което се възнамерява да се трансформира в най-съвременна комерсиална, развлекателна и бизнес дестинация.



Очаква се планът да обезпечи 75 000 работни места, съгласно бизнесмена. Според концепцията за плана старите писти на летище Hellinikon би трябвало да се трансфорат във вили на брега на морето, търговски центрове, яхтено пристанище, петзвездни хотели, казино, офис площи и други

Когато планът беше показан за първи път пред обществеността през 2021 година, предприемачът разгласи, че небостъргачът ще има 45 етажа и общо 200 жилището.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР