Небостъргач, вдъхновен от формата на цвете, ще се издигне на

...
Небостъргач, вдъхновен от формата на цвете, ще се издигне на
Коментари Харесай

Небостъргач във формата на цвете ще се издигне на един от най-скъпите парцели, продавани някога

Небостъргач, въодушевен от формата на цвете, ще се издигне на един от най-скъпите имоти, продавани в миналото.

Разкритите проекти за мястото, което през 2017 година смени притежателя си за тогавашните рекордни 3 милиарда $, демонстрират, че там ще бъде издигната криволинейна постройка, извисяваща се на близо 200 метра над централния регион на Хонконг, написа CNN.

36-етажният план дебютира през септември от Zaha Hadid Architects, компанията, учредена от фамозен британско-иракски проектант. Екстериорът на кулата е въодушевен от на цъфтяща баухиния - цветето, което украсява знамето на Хонконг, откакто Англия връща контрола върху територията назад на Китай през 1997 година Около постройката ще са разположение дворове и градини, които ще образуват " градски оазис " по думите на архитектите.

Плановете за плана идват повече от три години откакто парцелът от 31 000 квадратни метра е добит от бизнесмена на парцели в Хонконг Хендерсън Ленд. По време на продажбата на мястото има многоетажен паркинг. Тогава това стана най-скъпият имот в света, съгласно световната компания за недвижими парцели Jones Lang LaSalle (JLL).

Оттогава обаче тази цена е надмината в две други покупко-продажби в града. Според данни от хонконгския указател през 2018 година имот покрай остарялото летище на града е продаден за 3,25 милиарда $.

Независимо от това, централният регион остава по-скъп от всеки различен във връзка с цената на квадрат, която е над 6450 $.

Сградата ще е със стъклена фасада и от нея ще се открие предлага панорама към центъра на Хонгконг. В горната част от небостъргача ще се разполага " Sky Garden ", която, съгласно дизайнерите, ще работи като " биологичен филтър за филтриране на въздуха ".

Вътре архитектите възнамеряват да употребяват отчасти следени от изкуствен интелект асансьори и биометрични системи за сигурност, с цел да отстраняват " директния контакт с общите повърхности ".

Дизайнът на постройката е юридически от управлението на Патрик Шумахер, който оглавява Zaha Hadid Architects от гибелта на създателя на компанията през 2016 година Компанията продължава да е плодотворна, завършвайки редица огромни планове през последните години, в това число новото интернационално летище в Пекин и футболен стадион за идното международно състезание по футбол в Катар.

Очаква се цялостният план да се подготвен до есента на 2023 година

В централния регион на Хонг Конг, по този начин наречените офис площи " Grade A " се наемат приблизително за 1666 $ на квадратен метър годишно. Според компанията пандемията от ковид е повлияла на това търсене и заетостта в Хонг Конг през последните месеци.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР