Неблагоразумната финансова политика на правителството на Продължаваме промяната доведе до

...
Неблагоразумната финансова политика на правителството на Продължаваме промяната доведе до
Коментари Харесай

Деница Сачева: Бюджетният популизъм води до обедняване на хората

 izbori_2023_v1_014

„ Неблагоразумната финансова политика на държавното управление на " Продължаваме промяната " докара до обедняване на българите. Те позволиха такива равнища на инфлация и хората стопираха да приказват за бъдещето, а единствено за оцеляването си “.

Това сподели лидерът на листата на ГЕРБ-СДС за област Добрич Деница Сачева на избирателен спор в предаването „ Тази заран “ на БТВ.

Според нея войната в Украйна не е главната причина за повишение на цените на стоките и услугите. „ Още при започване на спора инфлацията в нашата страна беше съвсем два пъти по-висока от междинната за страните от Еврозоната – 9,2% по отношение на 5,1%. В същото време бяхме очевидци на цялостен бюджетен популизъм “, изясни Сачева и даде образец с премахването на таксите в детските градини. Родителите бяха освободени от месечното възнаграждение, само че детските градини не получиха спомагателни пари за храненето на децата. Реалният резултат от мярката е, че сега се пести от артикули, като тук-там даже са понижили порциите, с цел да се оправят финансово.

Водачът на листата в Добрич акцентира, че в новото Народно заседание обединението ще поддържа само политики, които са финансово обезпечени. Само по този метод страната може да се върне по пътя на стабилността и сигурността.

 

„ Предложения, които водят до банкрут, до нарастване на налозите и до изтегляне на нови заеми, са кражба от бъдещето “, безапелационна беше тя и добави, че в 48-ия Парламент никой с изключение на ГЕРБ-СДС не постави действителни старания за сформиране на постоянно държавно управление, което да се оправи с рецесиите. „ Готови сме още веднъж да търсим формула за постоянен кабинет, тъй като единствено по този начин ще имаме работещи институции и ще можем да водим диалози по значими тематики като опазване на здравето, вложения в обучение, в нови работни места. Не сме тези, които са подготвени на избори до дупка, в случай че не са първи. Такива поръчки вършат сътрудниците на Продължаваме промяната. Ние почитаме демокрацията и ще приемем вота на хората “, сподели още Деница Сачева.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !     
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР