Небивал исторически парадокс прозвуча в Конгреса на САЩ - македонците

...
Небивал исторически парадокс прозвуча в Конгреса на САЩ - македонците
Коментари Харесай

САЩ: Македонците са открили Америка преди Колумб

Небивал исторически абсурд прозвуча в Конгреса на Съединени американски щати - македонците са стъпили на американска земя още през 1492 година Не се прецизира датата, само че е допустимо да са изпреварили Христофор Колумб, който е документирал, че е достигнал острови в западната част на Атлантическия океан на 12 октомври 1492 година, съобщи Сега.

Демократът в Камарата на представителите Брендан Бойл от Пенсилвания внесе проекторезолюция за "обявяване на септември 2022 година като „ Месец на американското македонско завещание “ и честване на македонския език, история и просвета на македонските американци и техния необикновен принос за Съединените щати ".

За съображение се показват заслугите на преселници, чиито фамилни имена приключват с българските наставки "-ов " и "-ев ", и единствено неколцина от най-новите мигранти носят семейства с наставки "-ски ", присъщи за днешните жители на районен съд Македония.

Инициативата е импортирана за разглеждане в Комисията по контрол и промяна и тя има задачата да реши дали да я придвижи към пленарната зала. Бредан Бойл е с ирландски корени и е второ потомство преселник в Съединени американски щати, тъй като татко му имигрира през 1970 година

Още в преамбюла на проектодокумента има аргументация за неговата основателност. Първото изречение гласи: "Като се има поради, че съгласно налични доказателства най-ранното македонско наличие в континенталните Съединени щати е открито на или към 1492 година "..., от което поражда въпросът дали македонците не са изпреварили Христофор Колумб.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР