Небезизвестният затворник Бисер Манолов, изтърпяващ доживотно наказание без право на

...
Небезизвестният затворник Бисер Манолов, изтърпяващ доживотно наказание без право на
Коментари Харесай

Осъден до живот съди държавата, не си бил получил пържолите и печените чушки

Небезизвестният пандизчия Бисер Манолов, изтърпяващ доживотно наказване без право на подмяна, изиска 46 хиляди лева обезщетение от Групово дело "Изпълнение на наказванията " поради неполучени хранителни колета. В исковата си молба пред Административния съд в Кюстендил Манолов е показал, че в продължение на близо 2 години не е получавал от околните си по този начин обичаните му печени чушки, белени орехи, кашкавал, пържоли и пържен черен дроб, написа trafficnews.bg.
В резултат на това е изпадал в душевен и физически дискомфорт, като се чувствал безпомощен и подтиснат. Списъкът на тези храни и движимости е избран със заповед на министъра на правораздаването.
В наредба пък е въведена възбрана по време на свиждането да се предават и одобряват каквито и да е предмети сред лишените от независимост и посетителите им.
В последна сметка Административния съд в Кюстендил отхвърли желае на Манолов като безпочвен, като настрана от това пандизчията ще би трябвало да заплати и 100 лева правосъдни разходи по делото, написа "Монитор ".
Бисер Манолов попадна в пандиза, откакто на 14 май 1994 година разстреля сарафката Виолета Георгиева в центъра Кюстендил, при грабеж на 2 млн. лв..
Той получи в началото смъртна присъда, която бе сменена в пожизнен затвор без право на подмяна след рухване на мораториума през 1998 година.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР