Небезизвестният акционер в Арсенал – Алишер Усманов стана центъра на

...
Небезизвестният акционер в Арсенал – Алишер Усманов стана центъра на
Коментари Харесай

Нагли машинации на жаден за власт в Арсенал разтрисат Висшата лига

Небезизвестният акционер в Арсенал – Алишер Усманов стана центъра на задълбочено журналистическо следствие на „ Би Би Си Панорама”. Телевизионното предаване ще излъчи филм в 2 елементи, който ще разкрие тесните връзки сред роденият в Узбекистан руснак и по тази причина по какъв начин той е оказал помощ на Фархад Мошири да стане притежател на Евертън предходната година.

Вече от много време Усманов приема ролята на опозиционер по отношение на мажоритарния притежател на „ топчиите” Стан Крьонке. Бизнесменът поставя обилни старания, с цел да се покаже като опция на американския си сътрудник и разчита на неодобрението към управническата политика на Крьонке, което немалка част от клубните последователи изпитват. Много постоянно Усманов употребява медиите, с цел да подлага на критика неналичието на интензивност измежду трансферния пазар и отсъствието на триумфи.

Руснакът държи 30 % от акциите в Арсенал и все пак няма никаква управническа власт, защото е изолиран от ръководството на клуба от Крьонке и неговата компания – „ Крьонке Спортс Ентърпрайз”. Американецът държи 67 % от всички дялове при „ артилеристите”. За да промени това, Усманов пробва по всякакъв начин да си построи облика на избавител, въпреки и болшинството последователи на Арсенал да имат своите подозрения по отношение на произхода на благосъстоянието му и развиването на неговия бизнес.

Разследването на „ Панорама” ще се концентрира върху връзките на Усманов с Мошири, с който основават компанията „ Ред енд Уайт Холдингс”. Именно посредством нея двамата закупуват 15 % от акциите на Арсенал през 2007 година. Вестник „ Таймс” твърди, че Би Би Си ще покаже с документи, че Усманов е закупил дяловете самичък и действително е дарил половината от тях на Мошири. Това поражда съществени подозрения по какъв начин иранецът е събрал парите за покупката на Евертън през февруари 2016 година.

Ако Усманов има пръст в делата на своя другар по придобиването на „ карамелите”, то той ще бъде разгласен в нарушаване разпоредбите на Висшата лига, които гласят, че акционер с дял от най-малко 10 % в даден клуб няма правото да купува акции в различен. Подозренията в тази връзка породиха още през януари, когато Евертън разгласи спонсорски контракт с компанията на Усманов. Тогава съветският магнат и „ карамелите” заедно оповестиха, че не се е случило нищо неправилно.

Първата част от следствието ще бъде излъчено във Англия довечера.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР