Небесен обект, който прелетя покрай Земята, официално е от друга

...
Небесен обект, който прелетя покрай Земята, официално е от друга
Коментари Харесай

Официално: Земята е била “посетена” от обект от друга слънчева система

Небесен обект, който прелетя около Земята, публично е от друга слънчева система, написа “Индипендънт”. Кометата 2I/Borisov е вторият обект, за който сигурно знаем, че идва от друго място в Космоса.

Кометата беше видяна преди няколко седмици от дилетанти астрономи, само че провокира интерес в учените и към този момент има свое публично име. 2I значи, че това е вторият междузвезден “посетител”. Борисов пък е името на дилетанта астроном, който я вижда за първи път.
Радиотелескоп в Китай получава мистериозни сигнали на 3 милиарда светлинни години от Земята Мистериозните пулсации идват от източник с голяма сила някъде във вселената
Това е първата комета, която навлиза в нашата Слънчева система. Първият сходен обект с име Оумуамуа към момента провокира диспути измежду учените – те не знаят какво съставлява той, нито от кое място е пристигнал.

2I/Borisov ще бъде забележима от Земята за по-дълъг интервал от време и това ще даде опция на астрономи да я изследват и може би да схванат повече за нейния генезис.

Кометата била видяна за първи път в края на август от дилетанта астроном Генади Борисов от Крим. Той решил, че небесният обект е комета, тъй като се виждала нейната опашка. Тъй като кометите се кръщават на техните откриватели, формалното име на “междузвездния посетител” станало 2I/Borisov.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР