Неангажиращи мерки могат да ви спестят сериозни главоболияОсобено вредно за

...
Неангажиращи мерки могат да ви спестят сериозни главоболияОсобено вредно за
Коментари Харесай

Простите правила, които пазят смартфона от прегряване

Неангажиращи ограничения могат да ви спестят съществени главоболия

Особено нездравословно за обичания ви смарт телефон е да го изложите на директна слънчева светлина

В летните горещини с изключение на хората от топлинен удар за застрашени и непрекъснатите ни спътници – смарт телефоните. Макар и проектирани да работят при относително необятен диапазон от температури, „ умните устройства ” са чувствителни към топлината и слънчевите лъчи.

Ако съблюдаваме обаче няколко елементарни правила за прилагане на смарт телефона, може да си спестим главоболията от неработещо устройство – да вземем за пример, самоволното му изключване при прегряване и, не дай си боже, щета и следващ безценен ремонт или покупка на нов уред.

Ето няколко елементарни правила, към които можем да се придържаме, с цел да защитим обичания си смарт телефон от жегите, а с това да си подсигуряваме и известно успокоение:

• Когато е горещо, не подлагайте смарт телефона на натоварвания с тежки игри, които употребяват доста систематични запаси, защото това води до нараснало обособяване на топлота от чиповете – по този начин устройството ще работи при още по-висока температура.

• Ако е горещина, можете да облекчите работата на смарт телефона, като премахнете от него плътния калъф (в случай, че употребявате сходен аксесоар, схваща се) – това е все едно да си свалите костюма и вратовръзката в лятната горещина.

• Трябва да сте сигурни, че смарт телефонът ви не е изложен на директна слънчева светлина – сходно топлинно влияние може да аргументи непоправими повреди на устройството.

• Бъдете изключително деликатни със смарт телефона си, когато сте в колата – температурата на въздуха в затворения салон може да увеличи до 50 градуса на местата, огрени от слънчеви лъчи. Ето за какво, никога не оставяйте смарт телефона на слънце в автомобила.

• И още един съвет за автомобилистите. Ако употребявате смарт телефона си като навигатор, пробвайте се да го поставите на място, което се охлажда от въздушния поток на вентилационните отвори, с цел да избегнете прегряване.
още по тематиката
Следвайки тези неангажиращи защитни ограничения, сигурно ще си спестите някои проблеми със смарт телефона, постоянно причинявани от прегряване. Потребителската електроника е уязвима на рискови температури и същите правила важат, да вземем за пример, и за преносимите компютри.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР