Неандерталците са били добри плувци и редовно са се гмуркали

...
Неандерталците са били добри плувци и редовно са се гмуркали
Коментари Харесай

Неандерталците са били отлични гмуркачи, смятат учени

Неандерталците са били положителни плувци и постоянно са се гмуркали на дъното на Средиземно море, с цел да събират черупки от разнообразни мекотели. Това сочат пещерни разкопки в централните региони на Италия.

Експертите са на мнение, че неандерталците не са ловували единствено едри бозайници. Предшествениците на хората са знаели по какъв начин да ловят риба и ловко да се гмуркат, употребявайки торби с въздух за дишане, написа БГНЕС.
Намериха скална рисунка на 44 хиляди години в Индонезия Учените имат вяра, че това може би е най-старото произведение на изкуствтото
Освен това не се изключва и неандерталците гмуркачи да са се потапяли на дълбочина от 2 до 4 метра, с цел да събират забавни находки.

Наличието на гладки черупки в арсенала на неандерталските принадлежности демонстрира, че античните хора не са ги намирали на морския бряг, а са ги събирали непосредствено от дъното му.

Учените от дълго време имат вяра, че неандерталците са били доста по-неразвити от кроманьонците и другите ранни хомо сапиенси в културно отношение.

Предполага се, че не са умеели да приказват, не са имали просвета и вяра, даже не са знаели по какъв начин да си напалят огън.
“Замръзналият змей на севера ” – откриха нов тип динозавър Името му е "намигване " към сериала "Игра на тронове "
Разкопките от последните години демонстрират, че тези схващания са неправилни.

Преди четири години археолозите откриха колиета, направени от ноктите на хищни птици, направени от неандерталците в хърватската пещера „ Крапина “, а по-късно в северната част на Испания учените откриха няколко мостри на „ напреднали “ неандерталски пещерни рисунки.

Учените открили, че те са правели лечебни отвари и са си рисували нереални татуировки. Освен това са правили много комплицирани погребални ритуали.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР